Még Szekszárdon is elfogultak Páva és Hoppál sorosozása ügyében

2018. február 28. 13:42 2018. feb. 28. 13:42

Még tavaly decemberben indított pert az Emberség Erejével Alapítvány Páva Zsolt, Hoppál Péter és a pécsi önkormányzat ellen. Az ügyet Pécsen semelyik bíróság sem vállalta, így átkerült Szekszárdra január végén. Ám most onnan is visszadobták a pert elfogultságra hivatkozva.

Mint ismert, az Emberség Erejével Alapítvány azután perelte be Páva Zsoltot és Hoppál Pétert, hogy a két politikus tavaly december elején többször élesen nekitámadt a szervezetnek, miután az a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány projektjén nyert 130 millió forintot. A pénz döntő többségét az Emberség Erejével Alapítvány továbbosztotta pályázatokon a régió kisebb civil szervezeteinek.

A pert a Társaság A Szabadságjogokért (TASZ) segítségével indította meg az alapítvány, amelyben személyiségi jogok megsértése miatt a pécsi önkormányzat I. rendű, Páva Zsolt II. rendű, míg Hoppál Péter III. rendű alperes.

Az ügy Pécsen megjárta mind a Járásbíróságot, mind pedig a Törvényszéket, de mindkét helyről elfogultság miatt dobták vissza az eljárást, míg végül a Pécsi Ítélőtábla január végén a Szekszárdi Törvényszéket jelölte ki.

A Pécsi STOP február 28-án megtudta, a Szekszárdi Törvényszék ugyancsak elfogultság miatt az ügyet visszaadta egy hete a Pécsi Ítélőtáblának, a labda tehát megint Baranyában pattog. Azt ugyanakkor nem tudjuk, hogy a pécsi polgármester és egy baranyai országgyűlési képviselő milyen elfogultságot eredményezhet a tolnai törvényszéken.

Ha tippelnünk kellene, akkor a per jó eséllyel Somogyban landolhat, de rátennénk a nem létező lottóötösünket, hogy a választás napjáig tárgyalás nem lesz belőle.

A Pécsi STOP mindenesetre megkereste a Pécsi Ítélőtáblát, amint válaszolnak, újra jelentkezünk.

Hoppál Péter négy éve a Helsinki Bizottságnak ment neki, akkor is pont választások előtt kellett volna tárgyalást kitűzni, de valami véletlen folytán (objektív okokra hivatkozással) ez végül elmaradt. Igaz a Helsinki végül megnyerte Hoppál ellen a pert, a Fidesz oldalán ma is olvasható a helyreigazítás. Hoppál Péternek amúgy már más is kellett sajnálkoznia nyilvánosan.