Megkésett nyílt levélben aggódik Nyőgéri miatt a pécsi Fidesz

2019. november 9. 10:40 2019. nov. 9. 10:40

Kissé utógyújtásosan sikerült közleményt kiadnia a pécsi Fidesznek, melyben Nyőgéri Lajos, a város új gazdasági bizottsági elnökének távozását követelik, miután kiderült, három olyan céget szüntettek meg kényszertörléssel, ahol a szocialista politikuscégvezető, tulajdonos vagy résztulajdonos volt.

Csütörtökön a Szabad Pécs nyomán írtuk meg, hogy a cégeket, 2016 végén szüntették meg, emiatt Nyőgéri sem cégvezető, sem vezető tiszségviselő nem lehet még két évig. Nyőgéri ennek kapcsán azt mondta, a volt cégek kapcsán hibáztak, ő is és egy másik személy is, vállalta a felelősséget, minden ügyet rendezett. Mivel azonban az ügy nincs összefüggésben a képviselői munkájával, nem mond le. Szerinte jogilag sem aggályos a helyzet, a cégvezetéstől tiltották el, nem a képviselőségtől. Távozását Péterffy Attila polgármester sem tartja indokoltnak.


Ezek után, kissé megkésve, péntek késő délután írt nyílt levelet a városi Fidesz Péterffy Attilának, melyet a Szabad Pécs mutatott meg. Ebben arról faggatják a polgármestert, hogy alkalmasnak tartja-e Nyőgérit gazdasági bizottsági elnöknek (Péterffy már csütörtökön nyilatkozott ez ügyben), valamint szerintük bár jogilag nincs baj, más szempontból bajosnak látják Nyőgérit a pozícióban. Mint írták,

morálisan és szakértelmét illetően azonban rendkívül aggályos egy olyan személyre bízni Pécs gazdasági bizottságának elnöklését, aki jogerős bírói döntésekkel is bizonyítottan alkalmatlan volt több gazdasági társaság vezetésére.

Ezután arról polemizálnak, hogy amennyiben ez Péterffy szerint nem aggályos, mi kell ahhoz, hogy valaki alkalmatlanná váljon. Ha azonban a polgármester Nyőgéri melletti kiállása csak színjáték, akkor Péterffy a szocialisták és gyurcsányisták "politikai foglya" - vélekedik a párt, hozzátéve, Nyőgérinek vagy mennie kell önként a bizottság éléről, vagy a pártoknak kell visszahívni.

Forrás: Pécsi STOP