Megnyitotta az új tanévet a PTE

2024. szeptember 2. 12:49 2024. szept. 2. 12:49

Szeptember 1-jén, a Magyar Felsőoktatás Napján tartotta tanévnyitó szenátusi ülését a Pécsi Tudományegyetem.

A 2024/25-ös tanév ünnepélyes megnyitóját dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora tartotta meg, ahol az újonnan felvett hallgatókhoz intézett szavai hangsúlyozták az egyetemi lét kihívásait és a mintatanterv követésének fontosságát. Miseta külön kitért a mesterséges intelligencia kihívásaira, és a gyakorlatias képzés fontosságára, hivatalosan is megnyitva az idei tanévet.

Péterffy Attila polgármester szintén beszédet mondott, kiemelve az egyetem és az önkormányzat együttműködését, amely hozzájárul Pécs nemzetközi kapcsolataihoz és a város kulturális és gazdasági életéhez. Említést tett az egyetemmel közös programról, amely tehetséges tanárok és pedagógushallgatók Pécsre vonzását célozza.

Az eseményen számos egyetemi díjat és elismerést adtak át, köztük a Nagy Lajos Király Díjat Nagy Imrének, a Pro Universitate Quinqueecclesiensi kitüntetést Németh Péternek, valamint professzor emerita és emeritus címeket, amelyek többek között Füzesi Zsuzsannát és Pajor Lászlót illették meg. Hallgatói kitüntetések is gazdára találtak, például az Egyetemi Sportéletért Díjat Gelencsér Gergő és Jászó Ádám vehette át, míg az Egyetemi Kultúráért Díjat Egyed Bulcsú nyerte el.

Kiemelt fotó: Csortos Szabolcs