Megszüntették a nyomozást a harkányi ételbónok ügyében

2017. március 6. 15:39 2017. márc. 6. 15:39

A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény Harkányban, mikor egy tavaly májusi focikupán osztogatott, önkormányzati pénzből állt ételbónokat a város alpolgármesteréhez köthető étteremben lehetett lefogyasztani.

Mint ismert, tavaly májusban Harkányban tartották a 9 éven aluli gyermekek labdarúgó-tornáját, ami után a résztvevők étel- és italjegyeket kaptak.

A jegyek hátoldalán a Harkányi Kulturális- és Sportközpont pecsétje volt látható, a bónokat pedig a Zsigmond sétányon tartott gasztronapon az önkormányzat standjánál lehetett beváltani.

Ám a sorszám nélküli jegyeket a harkányi alpolgármester Remmert Ferenchez köthető étteremben lehetett lefogyasztani, emiatt feljelentést is tettek, mivel az ebéd és az italok költségét az önkormányzat állta.

Az ügyről cikkeinket ezen, ezen és ezen a linken olvashatják.

Az Új Harkányi Hírek cikke szerint azonban a nyomozást megszüntette a rendőrség.

"Mivel az ügy a város polgármesterét, alpolgármesterét és a képviselő-testület tagjait érintette, július 29-én elfogultság miatt átkerült a Pécsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályára. Számos tanúkihallgatás után a Gazdaságvédelmi Alosztály ez év január 18-án bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást, elutasítva a feljelentésben sorolt vádakat" - olvasható a cikkben.

A lap megkereste a rendőrséget, mert úgy értesült, többen olyan iratokat kaphattak a hatóságtól, amelyen mások személyes adatai is szerepeltek. ezen kérdésükre még nem válaszolt a rendőrség.