Megtaláltuk a pécsi fekete lyukat?

2015. február 17. 15:02 2015. feb. 17. 15:02

A belvárosban sétáló kollégánk szúrt ki egy vaskos pécsi közlekedési anomáliát. A Szent Mór utcába, aki behajtott, az jó eséllyel ott ragadt és meg is büntethették ezért. Már ha nem tett magasról az utca elején található közlekedési táblákra.



A Szent Mór utca bejáratánál egy egyirányú utca, egy várakozni tilos és egy zsákutca tábla lett kihelyezve valamikor. Tegyük fel, hogy ha valaki behajtott az utcába, annak egyszer ki kellett onnan menni, ami nem túl ritka közlekedési szituáció. Mivel zsákutcának volt feltüntetve az adott út, így csak visszafelé mehetett ki. Viszont meg nem fordulhatott, mert egyirányú, és meglehet, ha valaki szemből érkezett eközben, akkor el sem fértek egymás mellett, mert igencsak szűk az utcácska.
A Szent Móron így lehetetlen volt szabályosan közlekedni. Amennyiben mindenki betartotta a KRESZ-t, akkor lennie kellett egy fekete lyuknak, ami elnyelte a járműveket, esetleg egy féregjáratnak, ami áttette őket a város más pontjára, mert nem láttunk autótemetőt az utca végében.



A fotónkat a Google Street View képével összehasonlítva a jól látszik, hogy a zsákutca tábla került ki később, a Pécsi Horvát Színház építése miatt (aminek a kivitelezőjét nemrég hajtotta el az önkormányzat, így leállt az egész), csak éppen az egyirányú jelzés maradt kint, ami együttesen okozza az anomáliát.

Portálunkat a BIOKOM úgy tájékoztatta, hogy "a táblákat az építkezés idejére (a színház felújítása) a kivitelező helyezte ki arra az időszakra, amikor az építőanyagok szállítása miatt az utcát le kellett zárni (zsákutca lett). Közlekedési akadályt ugyan nem jelent, de a kivitelező helyett a BIOKOM azonnal bevonatta."