Mellár Tamás és Keresztes László Lóránt is támogatja, hogy a pécsi önkormányzat bekerüljön a Rezsivédelmi Alapba

2022. június 29. 09:45 2022. jún. 29. 09:45

A tegnapi napon mi számoltunk be elsőként arról, hogy az MSZP Baranya Megyei elnöke, Csaba István, aki mellesleg Pécsett önkormányzati képviselő, nyílt levélben fordult a pécsi országgyűlési képviselőkhöz azzal a céllal, hogy támogassák az országgyűlésben azt a javaslatot, amelynek értelmében a pécsi önkormányzat intézményei és cégei jogosultak lennének a rezsicsökkentésre.

Forrás: Csaba István Facebook

A szocialista politikus Mellár Tamásnak, Hoppál Péternek és Keresztes László Lórántnak címezte a nyílt levelet. A két ellenzéki képviselő szinte azonnal reagált a levélre és mind a ketten a támogatásukról adtak tanúbizonyságot. Egyelőre Hoppál Péter válaszával nem találkoztunk a Facebookon.

Előzmény: Nyílt levélben kéri az MSZP Baranya Megyei elnöke, hogy a pécsi önkormányzat bekerüljön a Rezsivédelmi Alapba

Mellár Tamás feltöltötte a válaszlevelét az oldalára, amiben leírta, hogy nem ért egyet a kormány önkormányzatokat érintő döntésével, és egyetért az MSZP javaslatával, amit meg is fog szavazni a parlamentben:

Keresztes László Lóránt LMP-s képviselő, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke azt írta válaszul kommentben, hogy szintén támogatja a javaslatot, és felsorolta, hogy ő milyen módosítókat nyújtott be Pécs és Baranya érdekében:

Képfelirat

Emlékeztetőül: a „helyi önkormányzatok által fenntartott oktatási-nevelési, egészségügyi, sport és kulturális intézmények és önkormányzati nonprofit gazdasági társaságok támogatása című sor beépítését a Rezsivédelmi Alapba”  a szintén pécsi országgyűlési képviselő, az MSZP frakcióvezetője, dr. Tóth Bertalan nyújtotta be az országgyűlés elé, amelyről július közepén fog szavazni a parlament.

dr. Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke

Ahogy Csaba István a nyílt levélben fogalmaz, a pécsi önkormányzatnak idén közel négymilliárd forintnyi többletköltséget jelent az elszaladt energiaárak mellett a kormány júniusi döntése. Amennyiben ezt a módosítót elfogadná a parlament, az jóval kisebb terhet jelentene az önkormányzatnak.