Mentőápoló és volt képviselő a Mindenki Pécsért Egyesület újabb két jelöltje

2019. augusztus 9. 13:49 2019. aug. 9. 13:49

Újabb két jelöltjét mutatta be a Mindenki Pécsért Egyesület, a 3-as választókerületben egy építészt indítanak, aki már volt önkormányzati képviselő. A 4-es választókerületben egy mentőápoló, állomásvezető méretteti meg magát ősszel.

Újabb két, a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben induló képviselőjelöltet mutatott be Facebook-oldalán Péterffy Attila független polgármesterjelölt, egyikük a 3-as választókerületben (Üszög, Újhegy, Gyárváros, Jankovichtelep, Basamalom), míg a másik aspiráns a 4-es kerületben (Pécsbánya, Gyükés, Gesztenyés, Rigóder) készül az őszi önkormányzati választásra.

(Péterffy csütörtök este ugyancsak a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra az egyesület első két jelöltjét, róluk itt írtunk bővebben.)

A 3-as választókörzetben Sík László méretteti meg magá ősszel, róla a következőket lehet olvasni a független jelölt Facebook-bejegyzésében:

"Sík László Lajos pécsi születésű építész. Nős, két gyermeke és négy unokája van. Tervezőként Pécs több tervezőirodájában is dolgozott, majd társas vállalkozás keretében folytatta tervező, beruházó és kivitelező tevékenységeit. 1998 és 2010 között önkormányzati képviselő volt Pécs, akkori 4-es számú önkormányzati választókerületében, amely többé-kevésbé megegyezik a jelenlegi 3-as számú, Üszög, Újhegy, Gyárváros, Jankovichtelep, Basamalom településrészeket magába foglaló választókerülettel. A Pécsújhegyi Német Egyesület alapító tagja, majd 2009-től elnöke is. Most is az itt élők érdekeiért akar dolgozni a következő közgyűlésben"

- olvasható a jellemzésben, amelyből az is kiderül, hogy Sík László sem ért egyet a Pécset 2010 óta irányító városvezetés tetteivel, a megyeszékhely eladósításával.

A 4-es választókerületben Sajgó Györgyöt indítja a Mindenki Pécsért Egyesület, ő mentőápoló és állomásvezető. 

"Két kisgyermek édesapja és egy kitartó feleség férje. Legtöbb esetben ők - a mentősök, az orvosok, az ápolók - szoktak értünk szolgálatot teljesíteni és felelősséget vállalni, György pedig továbbra is ezt szeretné tenni, de már a szélesebb közösség érdekében.

Gyermeke születése megváltoztatta életét, ekkor érezte azt, hogy biztonságos és kiszámítható jövőt kell biztosítanunk az utánunk következő generációknak. Emiatt fordult a politikai felé. A rendszerszintű hibák észrevétele adtak inspirációt számára. Ezek ellen szeretne tenni, hiszen szerinte elszenvedői mi, Pécsiek vagyunk.

Azonnal szeretne segíteni, ehhez pedig kiváló partner lehet az összefogás, amely garancia arra, hogy Pécs városát ismét fejlődő pályára állítsuk"

- áll a Facebook-bejegyzésben.

Péterffy Attila mindkét jelöltet támogatásáról biztosította a közösségi oldalon, és arra biztatott mindenkit, hogy ősszel, október 13-án a Mindenki Pécsért Egyesület közös jelöltjeire szavazzanak.

Forrás: Pécsi STOP