Minden kedden és pénteken indulnak járatok a Pécs-Pogány Repülőtérről

2024. március 27. 16:20 2024. márc. 27. 16:20

Március 26-án, a délelőtti órákban szállt le az első menetrend szerinti charterjárat, amely Máltáról érkezett Pécsre. Mostantól pedig hetente kétszer indulnak és érkeznek járatok a München-Pécs-Málta vonalon.

Azok, akik szeretnek repülővel utazni, bizonyára már nagyon várták a március 26-át, azóta ugyanis nem kell már Budapestre sem autóval vagy vonattal felmenni, a Pécs-Pogány repülőtérről is utazhatunk a Universal Air (nem Australian Airlines) járataival. Münchenbe ezentúl 1 óra 20 perc alatt eljuthatunk repülővel, míg Máltán is viszonylag gyorsan 2 óra 20 perccel az indulás után landolhatunk. Másfél évtized után közlekedhetnek a légi járatok.

 

Péterffy Attila, Pécs polgármestere szerint nem csak a turistáknak kedvező ez a hír, hanem a városi üzleti politikájában is teljesen új kapukat tud megnyitni. A városvezető szerint München nemzetközi légi közlekedési központ, amelyen keresztül Pécsről elérhető lesz az egész világ, illetve Pécs is elérhető lesz a világ bármely pontjáról. Sőt, a városba látogató turisták jelentős része Dél-Németországból érkezik, a várost szoros üzleti kapcsolatok kötik ehhez a régióhoz, ráadásul sok német diák tanul az egyetemen, akik már régóta vártak egy ilyen lehetőségre.

 

 

A Pécsma készített egy videós összeállítást is, amelyben Péterffy Attila mellett Ruzsa Csaba alpolgármester is megszólal, többek között arról is, hogy mi áll még fejlesztés alatt. A projekt sikerét mutatja, hogy az egyik első utas is elismerően nyilatkozott az első Máltáról érkező gépen tapasztaltakról:

 

 

A folytatásban, a nap hátralevő részében is nagy volt az érdeklődés az induló járatokra, ez pedig az előzetesen lefoglalt jegyek száma alapján rendszeres lesz a közeljövőben és a pécsiek is tervezik kihasználni ezt a lehetőséget, ugyanis a már 4000 lefoglalt jegyből mintegy 67% Magyarországról érkezett.

 

Ha esetleg Önök is kedvet kaptak ahhoz, hogy Máltán kikapcsolódjanak, kiránduljanak, vagy München felé vegyék az irányt, akkor minden héten kedden és pénteken megtehetik ezt. Ezeket a napokat tervezik kibővíteni, így majd szerdán és akár vasárnaponként is felszállhatunk Pécsen egy charterjáratra. A kijutás is megoldott, a Pécs-Pogány Repülőtér parkolója díjmentesen igénybe vehető, de Pécs belvárosából ingyenesen kijuthatunk busszal a reptérre (ahol valóban lobog a szélben a szélzsák).

A jegyár tartalmaz egy feladott poggyászt, amelynek súlya maximum 15 kilogramm. Jegyeket telefonon a Universal Air angol nyelvű ügyfélszolgálatán (+356 212 55 212) vagy a légitársaság weboldalán, valamint az App Store-ból már letölthető mobiltelefonos applikáción keresztül foglalhatunk. Rövidesen az Android-os applikáció is megjelenik.

 

 

Az első leszállásról egy képgalériát is megtekinthetnek, amennyiben IDE kattintanak.

Az első gép érkezését a Pécsi STOP élőben közvetítette:

Fotók: Pécsma