Mindenki Pécsért Egyesület: "elfogytak a Fidesz demokratikus eszközei"

2019. augusztus 16. 14:26 2019. aug. 16. 14:26

Közleményt adott ki a Mindenki Pécsért Egyesület péntek kora délután annak kapcsán, hogy csütörtökön az ÖPÉ-s, Vári Attila javára a polgármesterjelöltségtől visszalépő Kővári János a választási bizottsághoz fordul az ellenzéki ernyőszervezet neve és tevékenysége megtéveszti a választókat(!).

Kővári többek között azt állítja, hogy szerinte a Mindenki Pécsért Egyesület a névválasztásuk jelentéstartalmával, mind a programjukkal plagizálják az ő formációját, az Összefogás Pécsért Egyesületet.

"Csúsztatások, aljas, hazug vádak, a demokrácia sárba tiprása – nem hisz már magában a Fidesz Budapestről kijelölt polgármesterjelöltje és hű szövetségesük, Kővári János. Nincs más magyarázat arra az ámokfutásra, amibe a kormányoldal kezdett Pécsett az elmúlt napokban"

- olvasható a Mindenki Pécsért Egyesület közleményében. 


"Egyre mélyebbre süllyed a Fidesz propagandagépezete Pécsett. Előbb Péterffy Attilát, az ellenzék közös, független polgármesterjelöltjét próbálták befeketíteni azzal, hogy családok százainál zárta volna el a fűtést – a nyár közepén, mindezt egy kétes hírű, Fideszhez közeli alak nyilatkozatára építve.

Ez sem volt elég: egy szintén a Fidesz közelében mozgó cég olyan aljas és hazug kérdésekkel zaklatja a pécsi polgárokat telefonon, amelyek azt sugallják: a demokratikus jelölt családon belüli erőszakot követhetett el.

Ám a propagandamédia hangulatkeltő csúsztatásaira, a minden hazugságok legaljasabbikára is sikerült lapot húznia a kormányoldalnak Pécsett. Kővári János, a Fidesz civil köntösbe bújt hű szövetségese a jog eszközeivel rontott neki a demokráciának. A választási bizottsághoz fordult, ahol nem kevesebbet próbál meg elérni, mint hogy az ellenzék erőit városunkban tömörítő Mindenki Pécsért Egyesület egészen egyszerűen el se indulhasson a választáson október 13-án.

A pécsi Fidesz és fővárosból kijelölt polgármesterjelöltje már nem hisz magában, meg sem próbálja nyílt versenyben megtartani a hatalmát Pécs felett – és ezzel megúszni az elszámoltatást. A helyzetük ennél is nyomorúságosabb: már az aljas kampányeszközeikben, saját hazugságaiban sem hisznek. Ennek egyértelmű jele Kővári piszkos húzása - pontosan látják, a Fidesz csak akkor győz Pécsett, ha nincs kihívója, ha egyedül indul a versenyen.

Mi azonban hiszünk a magyar igazságszolgáltatásban. Biztosak vagyunk benne, hogy a Fidesz és Kővári szánnivaló erőfeszítése elbukik, az ellenzéki erőket tömörítő Mindenki Pécsért Egyesület megkezdheti az aláírásgyűjtést, jelöltjei elindulnak a választáson és legyőzik a minden hitét elvesztett kormánypártot és az önállóság látszatát is feladó szövetségeseiket.
Bármit is hozzon még a kampány, felvesszük a kesztyűt és helyreállítjuk Pécsett a demokráciát"

- zárul a kommüniké.

Forrás: Pécsi STOP