Muzsika költözik a városba: Érkezik a Zeneszüret Fesztivál

2024. augusztus 28. 09:43 2024. aug. 28. 09:43

Idén is zenével tölti meg Pécset a Filharmónia Magyarország: szeptember 2-8. között olyan helyeken is felcsendül majd a klasszikus zene, ahol senki sem számítana rá. Filmvetítések, operavacsora, operafürdő, családi programok és zenés meglepetések várják az érdeklődőket a városban.

A Filharmónia Magyarország sajtóközleménye szerint a Zeneszüret Fesztivál idén is elhagyja a megszokott helyszíneket, és szinte mindenhol zenével tölti meg Pécset. Koncertek lesznek a Kodály Központban, a Bazilikában és a Széchenyi téren, de a dallamok olyan váratlan helyszíneken is felcsendülnek, mint a buszpályaudvar, az Árkád, a piac, éttermek, gyógyszertárak, az állatkert, valamint utcákon és tereken. A fesztivál ideje alatt szinte lehetetlen lesz úgy közlekedni a városban, hogy ne hallanánk valahol zenét.

A programok között szerepel a Széchenyi téri KoncertMozi, ahol korábbi fesztiválok koncertjeiből válogatnak. A Kodály Központban a Magyar Állami Operaház Puccini Toscáját adja elő, José Cura tenor főszereplésével. A Concerto Budapest Bizet Carmenjének legismertebb dallamait hozza el, valamint Csajkovszkij két művét, amelyeket a Bazilikában is meghallgathatnak az érdeklődők. Az Angster-bérlet nyitányaként Kovács Szilárd Ferenc és az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje zárja a sorozatot.

Az operához az olasz gasztronómia is csatlakozik az OperaVacsorán, míg a fiatalok számára a harkányi strandon egy DJ által átmixelt operadallamokat kínálnak éjszakai fürdőzéssel egybekötve. A fesztivál további programjai között szerepel ZeneMustra, SzelfiSzüret, családi nap és Meseerdő is, ahol a hangszerek mellett mesék is életre kelnek. A szabadtéri programok ingyenesek, regisztráció nélkül látogathatók.

A fesztivál részletes programja ITT elérhető.

 

Forrás / Kiemelt kép: PécsMa