Nagyot fog szólni a Pécsi Napok: ingyenes koncertet ad a Wellhello és a Honey Beast is!

2024. szeptember 5. 14:13 2024. szept. 5. 14:13

Szeptember 18. és 22. között ismét pezsegni fog a város, hiszen érkezik a Pécsi Napok, amely számos izgalmas és ingyenes programot kínál. A megszokottakhoz híven a színpadi fellépők mellett borászatok, gasztronómiai és kézműves kiállítók várják a látogatókat a Széchenyi téren.

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZsÖK) sajtóközleménye szerint a fesztivál szeptember 18-i nyitónapján fellép a PTE Táncegyüttese, az eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem diákjai, valamint a Lamine Sissoho – Afrikora Band, az International Cultural Day in Pécs (ICDIP) keretében. Este a Brains, Magyarország egyik legnépszerűbb elektronikus zenekara koncertezik a Széchenyi téren.

Szeptember 19-én, az Arad Napja tiszteletére az aradi Lupus Dacus régizene együttes ad koncertet, majd Omega emlékkoncert következik az Asterix zenekarral.

Szeptember 20-án, pénteken a Tanuló Város Fesztivál programjai mellett a Pannon Filharmonikusok koncertjére, Frank Adél divatbemutatójára, illetve a Vizin táncházba várják az érdeklődőket. A napot a Honeybeast zenekar koncertje zárja.

Szeptember 21-én folytatódik a Tanuló Város Fesztivál, míg a Nemzetközi Horvát Fesztivál menettánca is megérkezik a Széchenyi térre. Ezt követően a Határon Túli Magyarok Összművészeti Fesztiváljának gálaműsorát élvezhetik a nézők, majd este a Wellhello lép fel.

A fesztivál zárónapján, szeptember 22-én, a XXVIII. Európai Bordalfesztivál és a II. Bordalnok Énekverseny összművészeti programjai zajlanak a téren. A szüreti felvonulás után magyar és külföldi zenekarok tolmácsolásában hallhatók majd a legszebb bordalok, míg este a Romengo, a magyar roma folk egyik legjelentősebb együttese zárja az idei Pécsi Napokat.

szeptember 18. szerda

ICDiP – International Culture Day in Pécs

16:00 A PTE Táncegyüttes műsora
A PTE Táncegyüttes és a PTE PEAC Cheerleading Szakosztály műsora egy világ körüli utazásra invitálja a nézőket a tánc, akrobatika, cheerleading és cirkuszi elemek segítségével, magyar és nemzetközi hallgatókkal, valamint az utánpótlás korosztállyal együtt.

17:00 Lamine Siskora Trió koncertje – A szív szava a húrokon keresztül
Lamine a a nyugat-afrikai lant, a kora nevű szenegáli tradicionális húros-pengetős hangszer virtuóz mestere.

19:00 Čuvarkuća koncert
Indie rock Eszékről.

21.00 Brains koncert
A Brains Magyarország legnépszerűbb elektronikus zenét játszó koncertzenekara. Országszerte teltházas klubkoncertek és nagyszínpados fesztiválfellépések igazolják a csapat helyét a hazai és nemzetközi zenei palettán.

 

szeptember 19. csütörtök

14:00 - 18:30 Városháza Torony kiállítás

https://pecs.hu/varoshaza-torony-kiallitas/

19.00 Arad Napja - Lupus Dracus (RO) koncert
A Lupus Dacus egy hivatásos régizenei együttes, amely 2002. július 1-jén alakult Aradon. Zenéjük,a régi zene és a rockzene ötvözete, amely élénk és vonzza a közönséget.

21.00 Omega emlékkoncert – Asterix zenekar
A pécsi és budapesti rajongói klubokkal közösen felkérték az akkor már 15 éve működő népszerű Asterix együttest, hogy az Omega 35. születésnapi program keretében állítson össze egy komplett koncertműsort.

 

szeptember 20. péntek

14:00 - 18:30 Városháza Torony kiállítás

https://pecs.hu/varoshaza-torony-kiallitas/

Tanuló Város Fesztivál programjai - https://ptf.ckh.hu/

17.00 Pannon Filharmonikus Zenekar

19.00 Frank Adél divatshow

19.00 Vizin táncház a Színház téren

21.00 Honeybeast koncert
A HoneyBeast Magyarország egyik legismertebb funk-rock zenekara. Az aranylemezes, elektronikus pop-rock együttes egy felejthetetlen bulival teszi teljessé a Pécsi Napokat. Ismert dalokkal várja a rajongókat és minden érdeklődőt.

 

szeptember 21. szombat

Tanuló Város Fesztivál programjai - https://ptf.ckh.hu/

17.00 Dobro Dosli - Nemzetközi Horvát Fesztivál

Menettánc és forgatag a Széchenyi téren, TANAC Egyesület

19.00 28. Határon Túli Magyarok Összművészeti Fesztiválja Gálaműsora

Határokon túli Magyarságért Alapítvány, Pécs

21.30 Wellhello
A Wellhello évek óta a magyar zenei színtér meghatározó produkciója, amely gyakorlatilag az első pillanattól fogva túlmutat önmagán: jellegzetes humorú, hol társadalomkritikus, hol pedig a féktelen bulizásról szóló dalszövegei közül számos nemhogy mémmé lett, de gyakorlatilag beépült a köznyelvbe.

 

szeptember 22. vasárnap

15:00 Bor és Dal Ünnepe, Népek Bordalai és Táncai - Széchenyi tér

XXVIII. Európai Bordalfesztivál és II. Bordalnok Énekverseny
A korábbi évek hagyományaihoz híven összművészeti program szórakoztatja az érdeklődő közönséget a XXVIII. Európai Bordalfesztivál záró eseményén.

15:00 Szüreti felvonulás

15:15 Megnyitó – Bor és Dal Ünnepe

15:30 Népek Bordalai és Táncai - műsor
Fellépő együttesek: II. Bordalnok Énekverseny döntősei - Magyarország, Bognár Szabolcs (bariton) - Magyarország, Bartók Béla Férfikar - Magyarország, Coro Alpino Monte Caviojo - Olaszország, Gesangverein Jennersdorf - Ausztria, Oktet Deseti Brat - Szlovénia, Misina Néptáncegyüttes - Magyarország, Somogy Zenekar - Magyarország, Ércbányász Koncertfúvószenekar - Magyarország

Szervező: Pécsi Férfikar Alapítvány és a Zsolnay Örökségkezelő NKft.
Támogatók: Pécs M. J. Város Önkormányzata, Zsolnay Örökségkezelő NKft., Magyar Művészeti Akadémia, Mol-Új Európa Alapítvány, Ázsia Kincse, Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

 

20.00 Romengo koncert
A Romengo a magyarországi roma folk egyik legrangosabb együttese. Gyökerei a kilencvenes évek közepéig nyúlnak vissza: az énekes Lakatos Mónika és a gitáros Rostás Mihály "Mazsi" együtt szerepelt a Holdvilág Színházban és az 1996-os Ki mit tud?-ban, melyet a népzene kategóriájában Mónika nyert meg.