Nagyszabású faültetési program kezdődött a Pécsi Köztemetőben

2024. február 29. 15:24 2024. feb. 29. 15:24

Idén ünnepli fennállásának 120. évfordulóját a Pécsi Köztemető. A pécsi sírkert amellett, hogy mély tisztelettel adózik a múltnak, elkötelezett a fenntartható jövő iránt is. Ennek a különleges évfordulónak a tiszteletére, a Rauch János Városi Sírkert Megújítási Program részeként a köztemető munkatársai januártól márciusig minden hónapban 120, azaz összesen 360 db fát ültetnek el a területen - közölte a Biokom Nkft.

Az elmúlt években számos fasor esett áldozatul a farontó szúfélék támadásának. A jelenség sajnos 2016 óta ijesztő tendenciát mutat. Ennek fényében a Köztemető elkötelezett amellett, hogy megóvja a környezetet és a zöld területeket, ezért az ezeknek áldozatul eső fákat is pótolják az említett időszakban.

Március végéig különösen kiemelt figyelmet fordítunk erre a kezdeményezésre, amikor is 300 cédrust és 10 mandulafenyőt ültetünk el a területen. Emellett több helyen pótoljuk a már meglévő fiatal fasorokat különféle fajokkal, többek között gyertyánnal, virágoskőrissel, pusztaszillel, mezei juharral, kislevelű hárssal, platánnal, valamint japán cseresznyével.

A Pécsi Köztemetőben a faültetési program ezzel nem ér véget. Az év hátralévő részében is aktívan dolgozunk azért, hogy tovább szépítsük és zöldítsük a régió legnagyobb sírkertjének területét.

 

Forrás: Biokom