Nem lép vissza, így nyert is Mohácson az ellenzéki polgármesterjelölt

2019. október 1. 09:25 2019. okt. 1. 09:25

Mint ismert, a Mohácsot 1998 óta vezető Szekó József a napokban hunyt el, sajtóinformációk szerint holttestére egy borospincében találtak. Egyetlen kihívója volt, a szocialista Csorbai Ferenc, és mivel már nem lehet új jelöltet állítani az október 13-i választásra, az ellenzéki aspiráns, amennyiben egyetlen szavazatot is szerez, győz.

A kormányoldal érthetően nagyon örülne, ha visszalépne Csorbai, azonban a hvg.hu szerint ez nem fog megtörténni. A lapnak az MSZP szóvivője, Nyakó István azt mondta, Csorbai nem hátrál meg, hivatalos jelölt, leadta az ajánlásokat, alkalmasnak érzi magát, meg is kapta a kellő támogatást.

A Mérce szerint hétfőn a városban a DK-Jobbik-Momentum mohácsi jelöltjei egy olyan közleményt adtak ki, melyben abban bíznak, hogy Csorbai "a tisztesség jegyében és a demokratikus választások érdekében" visszalép. 

 2014-es önkormányzati választáskor is előállt egy hasonló helyzet. Alcsútdobozon Váradi András juhász ellenzéki polgármesterjelöltként indult, a választást megelőző éjszaka azonban egy tragikus balesetben meghalt. A voksolást ettől függetlenül megtartották, melyet a Fidesz-KDNP jelöltje, Tóth Erika nyert meg.
 

Forrás: Pécsi STOP/HVG