Nem fogy a kifizetendő számla a Rátgéber-akadémia körül

2017. augusztus 25. 11:33 2017. aug. 25. 11:33

Nem csak hogy fiatalok itt-tartása, gazdaságfejlesztés és a Zsolnay út romtalanítása terhére közművesíti a város Rátgéber akadémiáját, de most kiderült: a műszaki ellenőrt is mi, pécsi adófizetők álljuk. Még 4 millió forint, szevasz!

Mint ismert: kicsit hidegzuhanyként érte a derék, általában nyertes, pécsieket, hogy 200 millió forint még hiányzik Rátgéber új akadémiájához. A város vállalta ugyanis a közművesítést, de csak 83 millió forint lett rá félretéve. Igen ám, de a közművesítés ennél 200 millióval többe kerül.

Nem gond, mert van tartalék. Ja nincs, EIB hitelkeret van, igaz, az már mindenféle piszlicsáré munkákra be lett tervezve.

A 200 misit ezért át kell csoportosítani. A nemrég óriási garral bejelentett, a Zsolnay Vilmos út romtalanítására/kicsinosítására kitalált Schlauch Imre programra szánt 100 millió egy az egyben átvándorol a kosárakadémia vízelvezető árkaiba. CSOK telkeket is kialakítana a város, ám a jelek szerint a fiatalok itt tartása is éppen fele annyira fontos, mint a kosárlabda: az erre szánt 100 millió forintból csak 50 marad. Gazdaságfejlesztésre, befektetés-ösztönzésre is kevesebb jut az árokásás miatt: az erre szánt félmilliárdból is lecsípnek 50 milliót.

És akkor jöjjön a slusszpoén: a közművesítési munkálatok műszaki ellenőrzése is a pécsi adófizetők kontójára megy. Hogy ez miért csak most derült ki, rejtély, mindenesetre a következő önkormányzati jogi és ügyrendi bizottság ülésén döntenek róla. A műszaki ellenőrzés további majdnem 4 millióba kerül.