Nyomorult rossz idő jut a hétvégére is

2019. április 12. 16:51 2019. ápr. 12. 16:51

Nem elég, hogy a csütörtök és a péntek úgy szívta el az életkedvet, mint kormányközeli cég a zsíros állami megbízásokat, a meteorológusok szerint a szombat és a vasárnap sem lesz szórakoztatóbb.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szombaton továbbra is jobbára erősen felhős vagy borult idő lesz, csak rövid időre szakadhat fel a felhőtakaró. Több helyen várható eső, zápor, kezdetben az Alpokalja magasabban fekvő részein havas eső, havazás sem kizárt. Többfelé lesz élénk, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten erős az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 8 és 17 fok között várható, nyugaton az alacsonyabb értékekkel.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, de északkeleten hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Több helyen várható eső, zápor, legkisebb eséllyel északkeleten. Az északkeleti, északi szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 17 fok között valószínű.

Jövő hét hétfőn éjszaka csökken a felhőzet, és napközben már gyengén felhős, napos idő lesz, csapadék nem valószínű. Az északkeleti, északi szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.

Forrás: pecsistop.hu/met.hu