Október végén tartják a volt pécsi bőrklinika árverését

2017. október 3. 14:11 2017. okt. 3. 14:11

Már meg is jelent a pécsi önkormányzat honlapján a volt bőrklinika árverési felhívása. Az ingatlant 992,8 millióra becsülték fel, aki részt venne az árverésen, annak az összeg 10 százalékát előre be kell fizetnie. A licit 10 millió forintonként ugrik majd az október 25-re kiírt árverésen, melyet a városházán tartanak majd.

Szeptember végén már ki is került a pécsi önkormányzat honlapjára a volt bőrklinika árverési felhívása.

Mint ismert, az eléggé legatyásodott önkormányzat (saját bevallásuk szerint 7,5 millió forintos hiánnyal küzdenek - a kormány a Magyar Narancs cikke szerint 17 milliárdos hiánnyal számol) a szeptember végi rendkívüli közgyűlésén eladásra hirdette a Kacsóh Pongrác utcai volt bőrklinika 18 ezer négyzetméteres ingatlanát, melyen a klinika mellett több épület is található.

Az ingatlant - melyet 992,8 millió forintra (plusz Áfa) becsültek fel - az OTP 934 millió forintos jelzáloga is terheli, ha sikerül eladni az ingatlant, a jelzálog több más ingatlanra kerülhet át - többek közt akár a Pécsi Harmadik Színházra is. Az ingatlan jelenleg oktatási-egészségügyi célokra használható, a fideszes városvezetés terve szerint majd ha eladták, akkor módosítanák az ingatlan besorolását a helyi építési szabályzatban.

Az ellenzék szerint ez az indok és a hirtelen eladás egy újabb mutyit sejtet, és véleményük szerint már most megvan az a nagyon kormányközeli ember, vagy cég, aki/amely befutó lehet az árverésen. Gulyás Emil, az MSZP pécsi elnöke közleményében szeptember végén arról írt,

ha tisztán játszana a város fideszes vezetése, akkor előbb módosítaná az építési szabályzatot, mert csak így lehetne tisztességes verseny, így derülne ki, mennyit ér valójában az ingatlan. Így messziről szaglik, hogy haveroknak játszanák át a területet, akik biztosak benne, hogy később bármire használhatják a telket. Felmerül a gyanú, hogy a gyámságban vergődő pécsi városvezetés végső kétségbeesésében is a fideszes haveroknak akar segíteni.

Az önkormányzat honlapján található információk szerint az 1 hektár 8201 négyzetméteres ingatlanra (melyen összesen 3500 négyzetméternyi épített terület található) október 25-én (szerda) délelőtt 10 órától lehet majd licitálni a városháza 217-es termében.

Ehhez az kell, hogy a jelentkező - természetes személy, vagy cég - előre elutalja az alap vételár - 992,8 millió forint + Áfa - 10 százalékát az önkormányzatnak. Természetesen a pénzt a városvezetés visszautalja a liciteljárás végén a hoppon maradt jelentkezőknek, a nyertesnek pedig beszámítják a vételárba. A liciten való részvételhez a természetes személynek személyigazolványt kell vinni, a cégek képviselőinek pedig egy 30 napnál nem régibb igazolást a vállalkozás létezéséről (cégkivonat, vagy bírósági nyilvántartásba ételt igazoló okirat). A képviseleti és aláírási jogosultságot ügyvéd által ellenjegyzett vagy közhitelesített aláírás-mintával vagy címpéldánnyal kell igazolni.

A licit bruttó 10 millió forintonként ugrik majd.

Minden további információt az árverésről itt található.