Online is lehet már jegyet venni a pécsi  állatkertbe

2020. július 1. 16:42 2020. júl. 1. 16:42

Július elsejétől online jegyértékesítést indít a pécsi állatkert, a weben megváltható belépőjegyeket a megvásárlástól számított egy éven belül lehet felhasználni.

Az erről szóló közleményben azt írják, a járványügyi veszélyhelyzet miatt március közepétől közel két hónapos bezárásra kényszerült állatkert 28 500 látogatót veszített, amely több tízmillió forintos bevételkiesést jelent az intézmény számára.

Az online jegyértékesítés lehetőséget kínál arra is, hogy aki később, akár jövő tavasszal tervez állatkerti látogatást, már most megvásárolhassa a belépőjegyet, ezzel is segítve pécsi zoo működését, de a pénztárnál nyári időszakban többször előforduló sorban állási idő is csökkenthető lesz az új rendszernek köszönhetően.

Fotó: pécsi állatkert

Az online jegyértékesítés után érdeklődők a pecszoo.hu/jegyar oldalon található linken keresztül a Ticket Base felületén vásárolhatják meg kényelmi felár nélkül a belépőjüket. A vásárlást követően az értékesítő számlát küld a vevőknek e-mailben, illetve megkapják azt a QR-kóddal ellátott belépőt is, amit a látogatáskor érvényesíthetnek a pénztárnál.

Kezdetben az online jeggyel érkező látogatók az állatkert pénztáránál az erre kijelölt kasszánál tudnak belépni, illetve átvenni karszalagjaikat, az online jegyvásárlás elterjedésével azonban külön érvényesítési pontot is tervez a zoo nyitni számukra.

Az állatkert hangsúlyozza, az online belépőjegy segítséget nyújt abban is, hogy a zoo biztonságos működéséhez gazdaságilag nehéz időkben is hozzájáruljanak a látogatók. Mint írták, nem csak a koronavírus-járvány okoz most nehézséget, de az állatkertek bevétele a téli időszakban jelentősen csökken. Az új típusú jegyvásárlással lehetőség nyílhat a gazdasági működés éves egyensúlyának megteremtésére is.

 

 

Forrás: Pécsi STOP