Ónos eső eshet Baranyában, nem árt óvatosan közlekedni

2020. január 25. 13:51 2020. jan. 25. 13:51

Ónos eső miatt adott ki figyelmeztető előrejelzést és riasztást szombaton Baranyára és több más megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták, hogy várhatóan késő délutántól a Dunántúl délnyugati tájain néhány tized milliméter ónos eső eshet. Vasárnapra virradóra a csapadékzóna északkelet felé helyeződik, így szombat késő estétől már akár a főváros térségében, majd vasárnap már északkeleten is kialakulhat vékony jégréteg. Az Északi-középhegység térségében helyenként gyenge havazás is előfordulhat.

Az ónos eső veszélye miatt szombatra Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Zala megyére, vasárnapra Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Valamint Somogy déli, Baranya déli és Bács-Kiskun megye délnyugati járásaira elsőfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat az ónos eső miatt.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 Celsius-fok között valószínű. A nappali maximumok mínusz 2 és plusz 5 fok között alakulnak.

Forrás: Pécsi STOP/MTI