Öt végrehajtás van bejegyezve a Ledina Épületkerámia cégoldalára

2018. május 4. 08:45 2018. máj. 4. 08:45

Az e-cégjegyzék adatai szerint öt végrehajtás van bejegyezve a Ledina Épületkerámia Kft. ellen, ebből négyet idén indítottak. Így bajos is lett volna kifizetnie a dolgozókkal szemben támasztott követeléseket.

Mint ismert, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra nemrég elindította a végrehajtást azon volt dolgozói ellen, akik 2016 júniusában tömegesen és azonnali hatállyal hagyták ott a gyárat.

Eredetileg a pécsi önkormányzat és Páva Zsolt nagy garral ígérgette, hogy ki fogják menteni a dolgozókat, ha volt munkáltatójuk pert indít ellenük.

A lendület azóta erőteljesen alábbhagyott, a Ledina Kerámia Kft-t az önkormányzat még 2016 nyarán eladta, a cégben ezután sorozatos tulajdonváltások zajlottak, végül két cégre vált szét a vállalat, de közös lett a tulajdonosi háttér. És ugyan be lett ígérve, hogy a kártérítésre kötelezett volt zsolnays dolgozók helyett a cég kifizeti a tartozást, ez valahogy a hírek szerint azóta sem indult meg.

A G7.hu cikke nyomán számolt be arról a Pécsi STOP csütörtökön, hogy a Ledina Épületkerámia mögött sejtett/álló Balogh Sándor vállalkozó több száz cége volt egy olyan ingatlanba bejegyezve, mely az új Orbán-kormány nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztere, Bártfai-Magor andrea nevére van bejegyezve.

Az Igazságügyi Minisztérium által fenntartott e-cégjegyzék adatai szerint a Ledina Épületkerámia ellen ö végrehajtás van bejegyezve. Ebből egyet a NAV indított még tavaly, amit idén négy másik követett: egyet egy kalocsai közjegyző, hármat pedig a Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jegyeztetett be.

Ez ugye már csak azért is baj, mert törvénybe ütközne, ha a társaság a fennálló tartozások kiegyenlítése helyett vagy előtt a dolgozókért állna helyt, ahogy a vezetés ígérte. Amire egyébként már idő sem maradt, hiszen már folynak a végrehajtások.