Pályázatot ír ki az önkormányzat a Zsolnay Örökségkezelő vezetői posztjára

2020. július 10. 12:46 2020. júl. 10. 12:46

Eddig ugyanis csak kinevezése történtek. A Pécsi Nemzeti Színház igazgatójának mandátuma is lejár jövő év elején, így ott is pályázat kiírására van szükség.

Július 10-én, pénteken tartott sajtótájékoztatót több témában a pécsi városvezetés, Bognár Szilvia alpolgármester főként a kultúrát érintő ügyeket sorolt fel. 

Az első téma az volt, hogy Rázga Miklósnak, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatójának mandátuma jövő év februárjában lejár, így az önkormányzatnak kötelezettsége, hogy kiírja a pályázatot. A szakmai bizottságba az alpolgármesteren kívül az önkormányzat részéről Bognár László fideszes képviselőt, a kulturális bizottság korábbi elnökét javasolták. 

A következő téma a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft-t érintette, mint az alpolgármester megjegyezte, a cég történetében először pályázatot írnak ki az új ügyvezető posztjára (jelenleg ugyanis megbízottként Rózsa Zoltán vezeti a céget Vincze Balázs után, akit hamar menesztett az új városvezetés - a szerk.). Rózsa megbízatása május közepén járt volna le, ám a járványhelyzet miatt hosszabbításra volt szükség. Most vált időszerűvé a pályázat kiírása - fogalmazta meg. 

Bognár Szilvia elmondta, a ZSÖK-kel kapcsolatban komoly víziója van az önkormányzatnak, de újra kell gondolni a cég profilját, ehhez pedig marketingszemléletben, kulturális kommunikációban, konferenciaturizmusban meg kell erősíteni az intézményt, és egyfajta gazdasági személelet is be kell vinni a menedzsmentbe. Ilyen szempontok alapján fogják keresni az új vezetőt, ezek a pályázatban is megjelennek.

Az alpolgármester kitért arra is, hogy az Egyesített Egészségügyi Intézmények vezetője távozik a posztról saját kérésére, így erre a tisztségre is pályázatot fognak kiírni. 

Azt is elmondta, hogy a kulturális intézményeket érintő törvényi változás (közalkalmazottból munkavállalók lettek az alkalmazottak) a pécsi kulturális dolgozókra is kihatott. Minden munkavállalónak és intézményvezetőnek külön munkaszerződést kell megajánlani, de ügyelni fog az önkormányzat arra, hogy ezt a munkát az érdekegyeztető fórumok bevonásával együtt végezzék - hangsúlyozta ki.

A sajtótájékoztatón az új vásárcsarnok helyzete is felmerült, erről itt írtunk bővebben:

 

Címlapi kép: Pécsi STOP

Forrás: Pécsi STOP