Pécs Jövője Frakciószövetség: Érzelmi vihar a helyi NER-ben

2024. szeptember 11. 10:05 2024. szept. 11. 10:05

Önlejárató pánikszerű felháborodás, önarculcsapás vagy éppen a lejáratott lejáratás utáni szégyen – széles érzelmi skálán mozgott ezen a héten a NER helyi szolgamédiája. Mi pedig ezúttal sem voltunk restek összegyűjteni, hogy a propagandamédiában mi mindenben igyekeztek megtéveszteni a pécsieket az elmúlt héten - írja lapunkak küldött sajtóközleményében a Pécs Jövője Frakciószövetség.

·     Költségvetés: Pánikszerű reakciókat váltott ki a Fideszből az az alpolgármesteri interjú, amelyben a városi költségvetés még idénre tervezett elfogadásáról volt szó. A fröcsögve őrjöngés közben azért előbújt a NER igazi arca, és mindenki számára világossá válhatott, mire készül a kormánypárt helyi frakciója Pécsett, miután az egyik képviselőjük egyenesen a költségvetés lesöpréséről értekezett a megyei lap hasábjain. Persze, mindenki magából indul ki, ha a Fidesz azt feltételezi, hogy a leköszönő testület fogadja el a város jövő évi költségvetését, akkor az magukat a kormánypárti helyi képviselőket minősíti. A valóságban annyi történik, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően megkezdődött a jövő évi költségvetés elfogadásának előkészítése, amit – ahogy azt az alpolgármester is elmondta – széles körben, a jelenlegi és az októbertől mandátumot szerző képviselőkkel egyaránt egyeztetni tervez a városvezetés.

·     Bőrklinika – határozat: Nem túl elegáns a NER részéről politikai célú befolyásolással gyanúsítani a rendőrséget, de a megyei lap rágalmazás miatt korábban már jogerősen felelősségre vont szerzője ettől sem riad vissza, ha a Bőrklinika értékesítése kapcsán született, a korábban elrendelt nyomozást megszüntető határozatot kell támadnia. A valóságban immár hivatalos irat bizonyítja, hogy az önkormányzat a tőle elvárható gondossággal járt el a Bőrklinika ügyében, amit a város az egyre jobban felélénkülő Mandulás-ligetre cserélt el, teljesen jogszerűen.

·     Bőrklinika – beépítés: Amíg a szerző szerint egy magánberuházó terveiről az önkormányzatnak kellene tájékoztatni a szomszédokat, addig a valóságban ez a tulajdonos dolga, ugyanúgy, mint amikor valaki a saját telkén történő építkezésről tájékoztatja a szomszédjait.

·     Bóbita: Újabb önarculcsapás a helyi NER-től azon fanyalogni, hogy megkezdődött a belvárosi épület statikai megerősítése. Korábban az volt a baj, hogy az előző, Fidesz-ÖPE városvezetés idején tökéletesen elhanyagolt épület milyen állapotban van, miért nem tesz semmit a város. Most, hogy a Fidesz-hitel alól felszabadult a város, és van lehetőség a legalapvetőbb megerősítő munkálatok elvégzésére, most meg az a baj, hogy erre költ a város. Hát, igazán eldönthetnék már, hogy mi a NER álláspontja az ügyben – persze lehet, hogy ebben a témában sem az épület sorsa a lényeg, hanem csak a támadás, fröcsögés és rombolás.

·     Buszvárók: Az állandó rombolás és gyalázkodás újabb példája a megújult buszvárókról született iromány. A valóságban a pályázaton nyertes cég más városokban már bizonyított utasvárókat telepített Pécsre, összesen 100 darabot, aminek eredményeként kulturált körülmények között várakozhatnak a buszra a pécsiek.

·     Más tolla: Sikerült a megyei lap hivatásos Pécs-gyalázójának tovább rontania az amúgy is romokban heverő hitelességét. Miközben azzal vádolja az önkormányzati lapot, hogy máshonnan vesz át anyagokat, aközben a valóságban éppen a megyei lap dolgozik többségében máshonnan átvett (nota bene központilag megírt) anyagokkal. A helyben írt szövegek alacsony színvonalán meg hangosan kacag a fél internet.

·     Reptér: még mindig nem tudja feldolgozni a megyei lap szerzője a pécsi repülőtér sikerét, most éppen azzal az adattal próbálja meg támadni a légikikötőt, hogy a nemzetközi utasok száma az idei évre tervezettnek a négyszerese (!) lett, csak az első félévben. A valóságban ez a tény is azt mutatja, hogy a menetrendszerinti légijáratok indítása sikeres volt.

·     Ígéretfogyatkozás: Miután rávilágítottunk arra, hogy enyhén túlzó a Fidesz-ÖPE kertvárosi jelöltjének 100 milliárdos ígéretcunamija, gyorsan korrigált is a politikus, aki egy háromgyermekes édesanyát háttérbe szorítva lett kertvárosi képviselőjelölt belvárosiként. Immár csak az egész Pécsnek ígért 23 milliárdról és annak is csak egy kis részéről üzent a kertvárosiaknak. A valóságban viszont Fürj Csaba személyében van olyan jelölt, aki reálisan végrehajtható programot hirdetett.

Pécs Jövője Frakciószövetség