Pécsett mit tudott biztonságba helyezni a Fidesz?

2024. január 16. 16:04 2024. jan. 16. 16:04

A Fidesz pécsi frakcióvezetője azt ígéri, ha nyernek júniusban az önkormányzati választáson, biztonságba helyezik “a pécsiek tömegközlekedését” - írja a PécsMa. A portál egyúttal csokorba is szedte, hogy mit sikerült biztonságba helyeznie a Fidesznek 2010 és 2019 között Pécsett!

A város költségvetését például biztonságba helyezték. Igaz, ez csődöt jelentett, és az állam kétszer is visszahúzta őket a szakadék széléről. A második mentőöv után a "saját embereik" elvették tőlük a kasszakulcsot, kincstári biztosokat vezényelve Pécsre, elzárva ezzel a pécsiek pénzét – előlük.

A pécsi közvilágítást is biztonságba helyezték, de sokkal inkább Orbán Viktor vejét, Tiborcz Istvánt, akinek a cégét bízták meg a lámpacserével. Más városok ezt pályázati pénzből oldották meg, de a Fidesz hitelből. Az eredmény: vaksötét a pécsi utcákon, balesetveszély.

Egyszer már biztonságba helyezték a tömegközlekedést is. Használt holland buszokat vásároltak, szintén hitelből, erősen túlárazva. Az adásvételt holland hatósági jelzés alapján indult rendőrségi nyomozás követte, majd bírósági büntetőper. A messziről bűzlő, korrupciógyanús ügyet egy furcsa bírósági ítélet zárta első fokon, és az eljárás másodfokon folytatódik.

Rengeteg közpénzt biztonságba helyeztek, főként NER-közeli vállalkozásoknál és magánszemélyeknél.

KAPCSOLÓDÓ: Csizi Péter és "drága barátai"

A Pécsi Országos Színházi Találkozót is biztonságba helyezték az Orbán-rezsim kedvenc színházi embere, Vidnyánszky Attila révén. Apró szépséghiba, hogy a találkozó ma már nem létezik.

Próbálták biztonságba helyezni a Zsolnay gyárat is: ellencéget gründoltak, átcsábították a dolgozók nagy részét. Az ámokfutás totális vereséggel végződött, és emberek tucatjainak egzisztenciáját sodorták veszélybe.

Az emberséget is alaposan biztonságba helyezték, sajátjukat. Mélyen eltemették, amikor közellenséget próbáltak csinálni az Emberség Erejével Alapítványból, össze-vissza hazudozva a jó ügyeket felkaroló civil szervezetről.

Bár nem a pécsi Fideszt, hanem a kormányzatot érinti, de muszáj megemlíteni, hogy biztonságba helyezték a MÁV-ot és a távolsági buszközlekedést is. Utóbbinál nem csak tervezik, de már meg is valósították a sztrájkot a sofőrök, az előbbivel kapcsolatban pedig sok mindent el lehet mondani, de azt biztosan nem, hogy jól működik.

Vajon most hogy helyeznék biztonságba a pécsi tömegközlekedést?

Ettől nem feltétlen érezzük magunkat biztonságban.

Forrás: PécsMa