Pécsi Fidesz-botrány: válaszoljanak a kérdéseinkre a képviselő urak!

2023. november 6. 17:19 2023. nov. 6. 17:19

Nem először próbálja a pécsi Fidesz álcivilekkel becsapni, megtéveszteni a pécsieket. Erről korábban már több cikkünkben is írtunk, legutóbb akkor, amikor az október 17-ei pécsi közgyűlésen előadott, enyhén szólva nevetséges performanszukról rántottuk le a leplet és tártuk fel, hogy nem minden az, aminek látszik.  Most kérdéseket küldtünk el a pécsi Fidesz politikusainak azért, hogy válaszoljanak a botránnyal kapcsolatban felmerült kérdéseinkre. 

 

Előzmény 

 

A fideszes képviselők és a propagandamédiájuk úgy tálalta az esetet, mintha felháborodott pécsi civilek akcióztak volna, de gyorsan kiderült, hogy nagyon nem így van: fideszes aktivisták és párttagok előre kitervelt hangulatkeltéséről, próbálkozásáról volt szó.

 

Kamarás Péter, KDNP-s önkormányzati képviselő egy Facebook posztban próbálta átverni követőit és úgy tenni, mintha fideszes és KDNP-és aktivisták hangulatkeltése helyett átlagos pécsi lakosok tiltakozásáról lenne szó. A szerkesztőségünk által visszakeresett képen jól látszik: korábban velük gyűjtött aláírást.

(Kapcsolódó: A pécsi Fidesz álcivil botránya: teljes hálózatot működtetnek a helyiek megtévesztésére?)

 

Egy részletes videót is készítettünk a botrányról, ahol egy Harkányi lakos nyilatkozott szerkesztőségünknek a fideszes álcivil eltitkolt múltjáról. 

 

"Itt be kellett menni, volt két rúdtáncos csaj, akik űzték az ipart, és ott hátul bonyolították le az üzleteket" - mutatta riporterünknek a helyi lakos, a pécsi fideszes álcivil korábbi sztriptizbárjának helyszínén.

 

 

 

A fideszes álcivilek szószólója Kálmáncsi Gyula volt, aki felszólalásában szinte szóról szóra felmondta a Fidesz és az ÖPE kampányszlogenjeit. A fideszes képviselők és propagandamédiájuk úgy tálalta ezt, mintha egy idős pécsi “civil" bácsi mondta volna el a helyiek véleményét.

 

Az esetről azonban gyorsan kiderült, hogy egy újabb fideszes hazugságról van szó: nemhogy köze nincs a civilséghez a fideszes propagandát felolvasó Kálmáncsi Gyulának, de konkrétan munkatársunknak elmondta telefonon, hogy fideszes párttag. Ráadásul az interneten nagyjából öt perc böngészés után fellelhető, hogy korábban a Fidesz-KDNP színeiben indult képviselőjelöltként a harkányi önkormányzati és a Baranya megyei választáson, sikertelenül.

Gyorsan kiderült az is, hogy bár a fideszes képviselők úgy próbálták meg tálalni az ügyet, mintha civil akcióról lenne szó, mégis pontosan tudták, hogy ez hazugság: a Fidesz Frakció minden tagjának ismerőse Facebookon Kálmáncsi Gyula.

 

Kálmáncsi nemcsak fideszes körökben jártas, hanem „exkluzív, egzotikus hangulatú” szórakozóhely üzemeltetésében is, ami nem más, mint az egykori Blue Hawaii néven működő hely Harkányban.

Igen, jól olvassák: egy olyan “idős bácsi” próbálta meggyőzni a pécsieket egyszerű “civilségéről” és “felháborodottságáról”, aki a Fidesz párttagja, és aki korábban olyan helyet üzemeltetett, amit a Dunántúli Napló korabeli cikkében így jellemeztek: ,,a bár pultnál lévők bambuszkosarakban üldögélve nézhetik végig a go-go lányok erotikus műsorát.”

 

Kérdések a pécsi Fidesz képviselőihez

 

A pécsi Fidesz-botrány a legújabb bizonyítéka annak, hogy a Fidesz-KDNP nem tiszteli a pécsieket, és nem szégyelli bevetni a legocsmányabb eszközöket a hatalom megszerzéséért. A pécsi Fidesz képviselőinek magyarázatot kell adniuk arra, hogy miért próbálták meg átverni a pécsieket álcivilekkel, akik valójában fideszes aktivisták voltak, illetve szószólójuk egy általuk jól ismert párttag, egy korábbi sztriptízbár üzemeltető volt.

 

A pécsi Fidesz képviselőinek felelniük kell a botrány kirobbanása óta felmerült súlyos kérdésekre, azokra, melyekkel a mai nap meg is kerestük a politikusokat email-ben: 

 

  • Miért próbálták a pécsi fideszes képviselők úgy tálalni az október 17-ei eseményeket, mintha felháborodott pécsi civilek akcióztak volna, miközben tisztában voltak vele, hogy a néhány megjelent között fideszes párttagok és aktivisták voltak? 

 

  • A megjelentek szószólójaként kijelölt Kálmáncsi Gyula többször is indult választásokon a Fidesz színeiben, sikertelenül. Milyen szerepet játszik jelenleg a pécsi Fidesz politikájának alakításában?

 

  • Tisztában voltak vele, hogy a megjelentek szószólójaként kijelölt, fideszes párttag, Kálmáncsi Gyula korábban olyan sztriptízbárt üzemeltetett Harkányban Blue Hawai néven, amit a Dunántúli Napló korábbi cikke így jellemez: ,,a bár pultnál lévők bambuszkosarakban üldögélve nézhetik végig a go-go lányok erotikus műsorát”?

 

  • Mit tesznek önök a nők jogainak és méltóságának védelmében, például a “go-go lányok” tekintetében, akik közül sokan kényszerítve, erőszak áldozataként vagy emberkereskedelem miatt dolgoznak sztriptízbárban? 

 

  • Mennyire tartják összeegyeztethetőnek az Önök által hangoztatott keresztényi értékeket azzal, hogy a fideszes színekben több választáson elinduló, fideszes párttag, Kálmáncsi Gyula sztriptízbárt üzemeltetett?

 

  • Bocsánatot fognak kérni a pécsiektől azért, mert megpróbálták megtéveszteni őket azzal, hogy civil akcióként tálalták az ügyet, miközben tudták, hogy ez nem igaz?

 

A kérdéseinkre várjuk a fideszes képviselők válaszát. 

 

Szerző: B.Cs