A pécsi Fidesz álcivil botránya: teljes hálózatot működtetnek a helyiek megtévesztésére?

2023. október 24. 20:50 2023. okt. 24. 20:50

Korábban már részletesen beszámoltunk az október 17-ei közgyűlésen történtekről, ahol "felháborodott civilek" azt a látszatot kívánták kelteni, mintha "egyszerű" pécsi lakosok lennének, akik csak úgy önszántukból demonstrálnak a városházán. Azt is feltártuk, hogy nem minden az, mint aminek látszik, hiszen a tiltakozók közül felszólaló, a pécsi fideszes propagandaoldalak által csak "idős bácsinak" titulált Kálmáncsi Gyula nem más, mint egy bukott fideszes képviselőjelölt, aki korábban többször is indult a Fidesz-KDNP színeiben Harkányban és Baranya megyében. Azt is megírtuk, hogy bár jól titkolják, de Kálmáncsit jól ismerik a pécsi fideszes politikusok, hiszen szinte mindannyiuk megtalálható a Facebook ismerősei között . Szerkesztőségünk itt viszont nem hagyta annyiban a történetet, és kiderítette: nem ő volt az egyetlen, aki megtévesztő módon, a pécsi Fidesz érdekeit kiszolgálva civilnek álcázta magát. Birtokunkba jutottak olyan fényképek, amelyeken jól látszik, hogy a városházán megjelent álcivilek még tavaly is a pécsi fideszes kampányokban segédkeztek aktivistaként.

 

Nem is akárkivel gyűjtöttek aláírásokat Kővári Jánosnak, a Fidesz bukott országgyűlési képviselő-jelöltjének: Kamarás Péterrel, aki a KDNP önkormányzati képviselője Pécsen. Tehát jól ismeri az álcivileket, ennek ellenére egy Facebook-bejegyzésében megtévesztő módon úgy éltette a demonstrálókat, mintha nem ismerné őket, és mintha csak átlagos pécsiekről lenne szó. 

 

 

A kép baloldalán található úriember pedig nem más, mint Matheovits László, a pécsi KDNP ifjúsági szervezetének elnöke (először mi sem hittük el, de tényleg van ilyen), akit minden bizonnyal elindít képviselőjelöltként a párt a jövő évi önkormányzati választásokon, hiszen egyre több helyen szerepeltetik. A kérdés azonban az, hogy mennyire kell hülyének nézni a pécsieket ahhoz, hogy ennek ellenére is álcivilként mutatkozzon a közgyűlési teremben.

 

 

 

Itt viszont még nem ér véget a pécsi Fidesz botrányos próbálkozásának ügye: utolértük telefonon az álcivilek kulcsfontosságú szereplőjét, a már korábban említett Kálmáncsi Gyulát, aki lapunknak tett nyilatkozatában beismerte, hogy jó kapcsolatot ápol a pécsi Fidesszel, még most is tagja a pártnak. Megosztunk egy részletet az igen abszurd beszélgetésből, hallgassák meg. A teljes beszélgetésnek később egy teljes cikket szánunk.

 

 

A pécsi Fidesz a politikai eredményeik hiányában és a színvonaltalan, hibáktól hemzsegő közlemények mellett egyre többször próbálkozik a pécsiek manipulálásával. Ebbe a sorba illeszkedik ez az eset is, amikor civilnek álcázott pártaktivistákkal próbálnak hangulatot kelteni, miközben a pécsieket teljesen hülyének nézik. Szélmalomharcot vívnak saját magukkal a porondmesteri címért. 

 

Szerencsére a pécsiek nem dőlnek be a hazugságaiknak. Nagy a mellénye a fideszes képviselőknek, de nem tudjuk mire, mert szerencsére választást nem nyertek Pécsett már közel tíz éve. Lehet érdemes lenne megpróbálniuk végre, hogy a hazugságok terjesztése, a folyamatos lejárató kampányok és az aljas, kisstílű próbálkozások helyett elkezdjenek dolgozni szeretett városunkért, Pécsért.

 

Végre szembe nézhetnének azzal, hogy nagyon komoly hitelességi problémáik vannak a csőddel, korrupciós botrányokkal és a Mekk Elek szintű ,,szakértelmükkel” kísért tíz éves városvezetői regnálásuk után.

 

Csodák viszont nincsenek, a pécsi Fidesz, az pécsi Fidesz, nem várunk tőlük többet. Sok idő van még a választásokig, ezért kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a következő aljas próbálkozásuk, és ki(k) lesz a következő “átlagos pécsi civil bácsi” (=fideszes pártérdekeket képviselő aktivista). Kővári ,,ÖPE-független-Fidesz-ÖPE-Fidesz-ÖPE-KDNP” János nem fideszességével remélhetően többet már nem próbálják hülyíteni az embereket. Bár tőlük még ez is kitelik.

 

Folytatjuk.

 

Szerző: Bogos Csaba