Pécsnek címzett fotómontázst német testvérvárosa, Fellbach

2021. január 18. 11:04 2021. jan. 18. 11:04

Városunknak csaknem 15 testvérvárosa van szerte a nagyvilágban. Sokan nem tudják de köztük van például Ausztriából Graz, Amerikából Seattle, Csehországból Olomütz de még Franciaország egyik legszebb városa, Lyon is. Most Pécs német rokonvárosából, Fellbachból érkezett egy kedves kis üzenet, hiszen idén ünnepeljük 35 éves testvárosi kapcsolatunk. A hírről Pécs polgármestere, Péterffy Attila számolt be facebook oldalán.

A fotó montázson a fellbachi Zeppelin Általános Iskola tanulóinak és a Partnerváros-Egyesület tagjainak üzenetei olvashatók, melyet nekünk, pécsieknek címeztek. A szemfülesek észrevehetik, hogy magyarul is üzentek nekünk -írja bejegyzésében Péterffy Attila

A járványhelyzet miatt, idén elmaradt a személyes találkozás, viszont mikor minden visszaáll a normális kerékvágásba bizakodunk benne, hogy újra nagy örömmel fogadhatják egymást városaink képviselői. A fotómontázs mellé egy kísérő szöveget is eljuttattak hozzánk, melyben jó egészséget, kitartást, erőt és bátorságot kívántak nekünk ezekben a nehéz időkben is.

 

Szerző: B.Cs

Forrás: Facebook