Pénteken megrohanják a tűzoltók a tévétornyot

2019. május 30. 11:02

Május 31-én tartják a Misina Tűzoltó Toronyfutó Versenyt, melynek során hivatásos és önkéntes tűzoltók, majd a civilek próbálják ki, milyen érzés felrohanni 438 lépcsőfokon.

A verseny célja a speciális tűzoltói beavatozások során fellépő fizikai igénybevétel versenyszerű keretek közötti felmérése és annak bemutatása a civilek számára - írta honlapján a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A megmérettetés minden évben sok hivatásos és önkéntes tűzoltót vonz, ebben az évben 46 fő egyéniben és 14 fő párosban fog a 75 méter magas kilátóba felfutni a 438 lépcsőn. A nehezítés, hogy a tűzoltók mindezt teljes védőfelszerelésben, légzőpalackkal a hátukon és csizmában teszik meg.

A legjobb idővel Molnár Máté rendelkezik, aki 3,03 perces idővel nyerte meg az első versenyt és azóta sem talált legyőzőre.

Tavaly - első alkalommal - a civilek is megpróbálhatták, hogy milyen terheléssel jár feljutni a kilátóba. Idén 49-en jelentkeztek, ők védőfelszerelés nélkül tehetik meg a versenytávot.

Tavaly a férfiaknál Csősz Máté 2,22, míg a nőknél Kodzsagogov Zsaklin 2,52 perces idővel bizonyult a legjobbnak.

A pénteki rendezvényen előbb a hivatásos- és önkéntes tűzoltók állnak rajthoz, majd délután egy órától pedig a civilek versenye kezdődik.

Forrás: pecsistop.hu/baranya.katasztrofavedelem.hu