Péterffy Attila: Köszönöm a Mindenki Pécsért Egyesület eddigi támogatását

2021. június 25. 12:40 2021. jún. 25. 12:40

Pécs polgármestere, Péterffy Attila egy közleményben reagált Mellár Tamásnak és az általa gründolt Mindenki Pécsért Egyesületnek.

Friss hír, hogy a Mellár által vezetett egyesület kezdeményezte Péterffy Attila kizárását a soraiból, valamint 14 önkormányzati képviselőtől megvonták az egyesület névhasználatát a közgyűlésben. Hamarosan egy cikkben fogjuk összefoglalni a történteket és azt, hogy mi állhat a döntés hátterében.

Péterffy Attila ezekre a döntésekre válaszul adott ki egy sajtóközleményt, melyet változtatás nélkül közlünk:

 

Köszönöm a Mindenki Pécsért Egyesület eddigi támogatását. Közösen indultunk el egy úton, és már most nagyon messzire jutottunk. Leváltottuk a Fidesz céltalan, koncepciótlan vezetését, és a pécsi választópolgárok bizalmából végre egy új fejezetet nyithattunk a város életében.

Már ezen rövid idő alatt is óriási sikereink voltak. Feltártuk a pécsieket kiszipolyozó Fideszes hálózatot, és az elszámoltatás eredményeként már eddig is mintegy 20 feljelentést tettünk az előző éra felelőtlen gazdálkodása miatt. Ezzel együtt megszüntettük a pazarló gazdálkodást és a pécsieknek előnytelen szerződéseket, és a kormánnyal együttműködve folyamatosan törlesztjük az előző, Fideszes vezetés által örökül hagyott, mintegy 8,5 milliárd forintos tartozást.

Elkezdtük az ígért munkahelyteremtő programunk megvalósulását: városunkba érkezett a japán SEIREN-csoport, a járműipari textileket gyártó üzem már az első ütemben csaknem 200 embert foglalkoztat majd, de további bővítést is tervez a cég. Nagy eredmény, hogy városunkat választotta vidéki hálózatának bővítéséhez az Ernst&Young. A helyi cégek fejlődését is támogatjuk, ennek egyik állomása a Matro Kft.-vel, a déli ipari parkban épült új üzemcsarnok használatára kötött bérleti szerződés, amely megalapozza, hogy a pécsi alapítású gépipari vállalkozás tovább növelje alkalmazottainak létszámát. Folyamatos párbeszédet folytatunk a pécsi cégekkel, és mindent megteszünk azért, hogy fejlődésüket elősegítsük. Pályára állítottuk és befejezzük a csaknem kudarcba fulladt vásárcsarnok-építést.

Sikerült Pécsett tartanunk a Zsolnay Negyed irányítását, felállítottuk a Művészeti Tanácsot, amelynek tagjai gőzerővel készítik a város új, együttműködésen alapuló kulturális stratégiáját. Pártatlanná tettük a városi médiát, fenntartottuk az önkormányzat működését az elmúlt évszázad legsúlyosabb járványhelyzetében, és immár másodszor hirdettük meg a Pécs Nyitva kampányt, ezzel városunkat újra felhelyeztük a hazai és a nemzetközi turisztikai térképre.

Ha az eredményeikre gondolunk, akkor hosszú a felsorolás, pedig alig másfél év telt el a megválasztásunk óta.

Ezek a sikerek és a pécsiek töretlen bizalma is arra biztat, hogy változatlan lendülettel menjünk előre, tovább a megkezdett úton. Pécset vezetni nem csak óriási kihívás, de hatalmas felelősség is. Ennek tudatában fogunk tovább dolgozni, Pécs jövője érdekében.

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere

 

Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   


Nyitókép: Péterffy Attila Facebook