Péterffy Attila: Szabó Szilárd innovatív és eredményes munkát végez a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. élén

2021. június 7. 13:50 2021. jún. 7. 13:50

Pécs polgármestere a Facebook-oldalán osztotta meg a PécsMa Szabó Szilárddal, a PVH vezérigazgatójával készített interjúját, melyből kiderül, hogy az önkormányzati cég masszív nyereséggel zárt, tervben van a vásártér és az Expo Center felújítása, és a régi-új vásárcsarnok ügye is jól áll.

Az interjú első része mindjárt az önkormányzati cég pénzügyi helyzetével kezd. Szabó Szilárd, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (önkormányzati tulajdonú cég) vezérigazgatója elmondta, hogy a rendkívül nehéz koronavírus-járvány ellenére is sikerült túlteljesíteniük a tulajdonos, vagyis az önkormányzat elvárását: 203 millió forint helyett az elmúlt évek legnagyobb adózott eredményét érték el, 369 millió forinttal. 

Ezután szóba került a vásártér, az Expo Center és a vásárcsarnok kérdésköre is. A vásártérről elmondta, hogy jelen pillanatban a szinten tartásra törekszenek, de a Pécsi Tudományegyetemmel közösen már komoly koncepcióterveket dolgoztak ki. Mint mondta, a cél az, hogy EU-s támogatások felhasználásával olyan koncepciót valósítsanak meg, ami zászlóshajója lehet Pécs Európa Zöld Fővárosa programpályázatának.

Az Expo Centerrel kapcsolatban elmondta Szabó, hogy megérett a felújításra, és már vizsgálják, hogy milyen funkcióváltási lehetőségeink vannak, mely számunkra tervezhető és folyamatos bevételt generál:

Ez annak tükrében most kiemelten is fontos, hogy tavaly a pandémia miatt elmaradó rendezvények következtében közel 100 millió forint veszteséget jelentett az ingatlan a PVH számára - fogalmazott a vezérigazgató.

Végezetül elmondta azt is a régi-új vásárcsarnok kapcsán, hogy mindent elkövetnek, hogy az árusoknak ne kelljen átmeneti helyre költözniük. Jól haladnak ez ügyben az egyeztetésekkel, így például a héten is fognak találkozni az érintettekkel. A vezérigazgató szerint utoljára, hiszen most le tudják zárni a még nyitott kérdéseket.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere a Facebookon gratulált Szabó Szilárdnak a munkájához. Azt írja, hogy a vezérigazgató innovatív és eredményes munkát végez az önkormányzati cég élén:

 

Forrás: Facebook/PécsMa