Pozitív lett a tesztje a pécsváradi focicsapat egyik játékosának, karanténba megy a csapat

2020. augusztus 26. 20:41 2020. aug. 26. 20:41

A pécsváradi polgármester állítása szerint a megye 1-ben vitézkedő helyi focicsapat, a Spartacus egyik focistájának pozitív lett a koronavírus-tesztje, ezért a csapatot karanténba küldték, mint ahogy a szederkényi focicsapatot is, mivel velük játszottak a pécsváradiak. Emiatt a hétvégi siklós elleni meccs is elmarad, de a polgármester lemondta a pénteki Neoton-koncertet és a szombati főzős programot. 

A Facebookon jelentkezett augusztus 26-án, szerdán késő délután egy élő videóval Zádori János pécsváradi polgármester a koronavírus-helyzettel kapcsolatban - vette észre a Pécs Aktuál.

A városvezető a videóban elmondta, a város megye 1-es focicsapatának, a Spartacus SE-nek az egyik játékosa pozitív koronavírus-tesztet produkált, emiatt az egész csapatot (játékosokat, menedzsmentet, edzőket, stb.) két hét karanténra köteleztek, és megkezdődtek a tesztelések. A polgármester szerint így járt a Szederkény focicsapata is (akik ellen a múlt héten játszottak a pécsváradiak), ott is karantént rendeltek el és elindultak a tesztelések.

Zádori hozzátette, a pozitív tesztű játékos nem pécsváradi lakos, de mivel a csapatban vannak helyi játékosok is, így Pécsváradon is lesz hatósági karantén az érintetteknek. Az öltözőket az önkormányzat fertőtleníti.

A polgármester kitért arra is, hogy a pozitív teszt miatt két hétvégi rendezvényt - a pénteki Neoton-koncertet és a szombati Határtalan Lakoma-programot - törölte, mert nem akarja veszélynek kitenni a lakosságot. 

"Jobb félni, mint megijedni. Közvetlen veszély jelenleg nincs, de érdemes kivárni a tesztek, vizsgálatok eredményét"

- magyarázta a videóban Zádori, és hozzátette, hogy információi szerint Fekeden is van egy pozitív eredményű fertőzött, aki ráadásul a szombati főzős programon főzött volna Pécsváradon. 

A polgármester elmondta, ő úgy látja, hogy mivel vége van a nyaralásoknak, "picit fokozódott a helyzet", épp ezért arra kért minden lakost, hogy a  következő napokban-hetekben fokozottabban ügyeljenek az egészségükre, tartsák be az előírásokat.

Zádori tavasszal a járványhelyzettel kapcsolatban már olyan tett olyan állításokat, amiket később vissza kellett vonnia, mert nem voltak pontos értesülései, ám a mostani videója elején kihangsúlyozta, hogy pont emiatt most direkt több időt várt az információk megerősítésére.

 

Címlapkép: részlet a polgármester videójából

Forrás: Pécsi STOP