Pusztító alpáriság a Fideszben: Hoppál Péter le buta nénizett egy pécsi hölgyet

2024. március 11. 08:00 2024. márc. 11. 08:00

Hoppál Péter, pécsi fideszes országgyűlési képviselő már számtalan facebookos megnyílvánulásával bebizonyította, hogy nem tűri a kritikát munkásságával szemben. Annyira nem, hogy nőnap felé közeledve jó ötletnek találta a fideszes kommenthuszár "buta néninek" nevezni egy hölgyet, mert az nem értett vele egyet. Ez a megnyilvánulása sokaknál kiverte a biztosítékot.

A pécsi fideszes képviselők botrányos megnyilvánulásaival jóformán Dunát lehetne rekeszteni. Hári József székletkeményedésétől, Musch Zoltán "elüti a hülye buzit a kamion" című videó "itt a megoldás, csak valami felturbózott kombájnnal hatékonyabb lenne" szöveggel történő kommentálásáig. Szerkesztőségünk már többször úgy gondolta, ennél már nincs lejjebb. De a pécsi fideszesek alpáriságban, úgy tűnik, képesek rendre egymásra licitálni. Ugyanis az a Hoppál Péter, aki korábban Facebook oldalán jegyezte meg, hogy "akinek nincs gyereke, annak nem számít a haza és Európa", aki szerint "azért nincs globális felmelegedés, mert esik a hó" most bebizonyította, hogy nem csupán a kritikát nem tolerálja, de még az ellenvéleményekkel sem kíván szembenézni.

Forrás: Facebook

 

A fideszes politikus illetlen hozzászólását, többek nem díjazták:

 

 

Nem ez az első esett, hogy Hoppál Péter nem tudott felnőtt ember módjára, volt kultúráért felelős államtitkárként kulturáltan válaszolni valakinek, Facebook oldalán. Ugyanis tavaly ilyenkor egy hozzászólójának ezt írta:

 

A pokol tüzén minden gyalázkodó szavad a húsodba fog vágni!

 

A fideszes kommenthuszár, sorra szedi áldozatait és nem tűnik úgy, mintha visszavett volna a tempójából. 2021-ben "A Haza szolgálatában" címmel jelentette meg könyvét, amely összes parlamenti beszédét tartalmazza, 300 oldal szöveggel és 100 oldal képpel. Ha a nyomdafestéket nem tűrő, udvariatlan megnyilvánulásait csokorba szednénk, lehet, hogy egy hasonló terjedelmű könyvet kapnánk. 

 

Vélemény

Szerintem Hoppál Péter virtuális térben történő viselkedése súlyosan hiányos etikára utal. A fideszes politikus megbotránkoztató és durva kijelentéseivel sűrűn kerül a figyelem középpontjába. Azt, hogy egy közéleti szereplő, különösen egy törvényhozó, ilyen szinten sértő és illetlen megnyilvánulásokra vetemedik, elfogadhatatlannak tartom. Azt, hogy egy politikus még az ellenvéleményekkel szemben is támadóan és provokatívan lép fel, azt teljesen kritikán alulinak gondolom. A politikusoknak példaképként kellene szolgálniuk, és tisztelettel kellene viszonyulniuk minden állampolgárhoz (köztük minden pécsihez) és véleményükhöz, függetlenül attól, hogy azok egyetértenek-e velük vagy sem.

 

 

Szerző: Bogos Csaba