Rangos elismerést kapott a PTE

2024. október 16. 15:54 2024. okt. 16. 15:54

Az „Év Felelős Foglalkoztatója 2024” pályázaton második helyezést ért el a Pécsi Tudományegyetem. Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) idén öt kategóriában hirdette meg a pályázatot, amelyen a legkülönbözőbb gazdasági tevékenységet folytató szervezetek vehettek részt. Céljai között szerepel: az emberi erőforrásra értékként tekintő vállalkozások összegyűjtése, elismerése, jó gyakorlataik bemutatása, valamint az így gondolkodó szervezetek összekötése, hosszú távon egy munkáltatói közösség létrehozása.

A PTE pályázata a „Családokért” projekt keretén belül az egészségfejlesztési programra fókuszált. Az említett projekt 2018-ban indult, azóta stabilan az egyik legkedveltebb és legsikeresebb közösségi programsorozat az egyetemi munkavállalók körében. Személyes hangvételű és átfogó, nagy lélegzetvételű programok kínálnak hasznos, hangulatos szabadidőeltöltést a munkavállalók és családtagjaik számára, elsősorban közösségi sport, kultúra, bor- és gasztronómia, kreatív-ügyességi foglakozások, egészséges életmód tematikákban. Nem szorul indoklásra, hogy ez utóbbi mennyire felértékelődött napjainkra. Ezért is lett a PTE pályázatának fő narratívája a „Családokért” projekt egészségmegőrzéshez kapcsolódó tevékenysége.  

 

Dr. Papp Ildikó egészségügyi humánpolitikai igazgató, a projekt vezetője elmondta: „Az „Év Felelős Foglalkoztatója 2024” pályázaton elért helyezés erős visszajelzés arra, hogy a PTE értékként tekint munkavállalóira és biztos hátteret nyújt számukra. Az egyetemi sportlétesítmények kedvezményes használata, általános állapotfelmérések biztosítása, ismeretterjesztő előadások, aktív kikapcsolódást biztosító és jótékonysági programok szervezése fontos elemei nem csak a „PTE – Családokért” projektnek, de az egyetemi HR Stratégiának is. Elkötelezettek vagyunk a felelős foglalkoztatói szemlélet, az emberközpontúság, a családias légkör és a fejlődés lehetőségei mellett. Hiszem, hogy vállalati kultúránk középpontjában a csapatmunka áll, amelyet mélyen inspirál és támogat a PTE – Családokért programsorozat. Ezért is vagyunk rendkívül büszkék az OFA elismerésére” – hangsúlyozta az igazgató.