Sérült vízvezeték miatt egyelőre marad a lezárás a Hunyadi utcában

2023. december 7. 10:12 2023. dec. 7. 10:12

Legalább december 15-ig marad a lezárás a pécsi Hunyadi János utcában, ahol a szennyvizes probléma elhárítása mellett az utcai vízvezeték cseréje is szükségessé vált - közölte sajtóközleményében a Tettye Forrásház Zrt.

Sérült szennyvízvezetéket javít a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. a Hunyadi János utca 9. előtt. A szakemberek a Szent Mór Iskolaközpont összerogyott (3,5-4 méter mélységben húzódó) szennyvízbekötésének feltárása közben kritikus állapotban találták a fölötte lévő utcai ivóvíz gerincvezetéket. Bár az öntöttvas vezetékek várható élettartama általánosan 100 év, ez az 1973-ban kiépült cső szinte szétmállott a földben.

A szennyvízvezeték cseréjével együtt ezért az elkövetkező napokban a legkritikusabb szakaszon, 20 méter hosszan az ivóvíz fővezetéket is megújítják a szolgáltató munkatársai.

 

A párhuzamosan zajló munkálat miatt továbbra is érvényben marad a korábbi forgalomkorlátozás: a Hunyadi utca a Széchenyi tér felől zsákutca, az iskola parkolóját lezárták, az Alagút felől a Káptalan utca – Szepesy Ignác utca kerülőútvonalon lehet eljutni a Széchenyi tér északnyugati sarkára, onnan tovább a Janus Pannonius és a Mária utcák felé.

 

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. mindent megtesz, hogy mielőbb újraindulhasson a forgalom: várhatóan december 15-én, pénteken félpályán feloldják a lezárást a Széchenyi tér felé tartó sávban. (Az időjárás a munkavégzést, így az útzár feloldását befolyásolhatja!) A betonszintig helyreállított útszakasz tavasszal, az aszfaltüzemek újraindulásával kap teljes szélességben új burkolatot.

A társaság köszöni a közlekedők, környéken élők türelmét!

 

A szakemberek szerint az utca további szakaszain is problémás lehet a hálózat, amelynek cseréjét a források rendelkezésre állásától függően a víziközmű-szolgáltató 2024-ben tervezi megvalósítani. 

 

Forrás: 2023. december 7.