Sikerrel zártak a „Tettrekész Tehetségek”

2024. augusztus 28. 08:32 2024. aug. 28. 08:32

A Tett-Hely Ifjúsági Egyesület a megvalósítója annak a komplex tehetséggondozó programnak, mely a „Tettrekész Tehetségek” nevet viseli. A projektben résztvevő pécsi diákok különböző művészeti eszközökkel valósították meg saját előadásukat, melynek a Művészetek és Irodalom Háza adott otthont. A projekt során a közösségszervezésre nagy hangsúlyt fektettek a megvalósítók, az egyéni és társas kompetenciák, előadáskészség fejlesztése mellett. A 12 fő résztvevő fiatal több, mint 60 órában vett részt különböző foglalkozásokon, szabadidős programokon, továbbá színházi előadásokon, tanulmányúton, inspirációt adva közös produkciójukhoz, kiállításukhoz - írja sajtóközleményében a Tett-Hely Ifjúsági Egyesület.

Az egyesület közleménye szerint: a projekt foglalkozásai interaktív előadások, kooperatív tanulási módszerek, a nem formális pedagógia, készségfejlesztő technikák módszertanán alapultak. A résztvevők tapasztalati és élményközpontú tanulás révén, közösségbe szerveződve sajátíthatták el az ismereteket. Az alkotások során a szervezők arra helyezték a hangsúlyt, hogy a fiatalok a saját, már készségként használt képességeiket kibontakoztathassák, ezáltal fejlesszék is azokat. Mentor közreműködésével a résztvevők és szüleik számára pályaorientációs és életvezetési tanácsadás is elérhető volt.

 

A programban résztvevők több tehetségterületen is tehetséges vagy tehetségígéretnek számító tizenéves volt, tevékenységüket művészeti területen és ifjúságszakmai területen dolgozó szakemberek segítették.

 

A projektről a tizenévesek záró kisfilmet is készítettek, mely a következő linken érhető el: Facebook

 

A projekt a „Tehetségközelben”- komplex tehetséggondozó programok támogatása című, NTP-TEHETSEG-23-0238 azonosítójú pályázati program keretében valósult meg, a Nemzeti Tehetség Program támogatása révén.

 

Az elnyert támogatás: 2.144.000 Ft.

 

A projekt támogatója a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

 

A projekt időszaka: 2023.09.01-2024.08.31.

 

Részletesebb információ a tett-hely.hu weboldalon található.