STOP Kővári! - Mandulás-ügyben semmi sem drága?

2021. április 12. 11:55 2021. ápr. 12. 11:55

Irtózatosan elhanyagolt patkánytanyát véd foggal-körömmel az egyre vállalhatatlanabbul politizáló ÖPE-vezér, az se számít, ha a hangulathoz a közeli játszóteret is bele kell keverni. A Mandulásban pusztuló kemping tökéletes lenyomata a pécsi Fidesz-éra 10 évének, a körülötte gerjesztett indulatok pedig a mai ellenzék szánalmas vergődésének.

A Pécsi STOP a Mandulásban évtizedek óta romokban heverő régi kempingről utoljára még februárban írt. Péterffy Attila, Pécs polgármestere akkor a Városinfó keretein belül válaszolt egy a helyszínt érintő kérdésre. A polgármester akkor elmondta: a kemping magántulajdonban van, a tulajdonos tett egy zöldterületet nem érintő ingatlanfejlesztési javaslatot. Ez április 8-án került a pécsi önkormányzat Városfejlesztési Bizottsága, majd ezután a közgyűlést a rendkívüli jogrend idején helyettesítő online konzultáció elé. A végső döntést az önkormányzat részéről nyáron, a tervek szerint akkor már élőben ülésező közgyűlés hozza meg. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Abban semmi meglepő nincs, hogy az indulatok viszont már most elszabadultak a kemping körül. Ebben sokat segített annak a Kővári Jánosnak a színrelépése, aki legutóbb kifejezetten cirkuszba illő mondataival borzolta a pécsi politikai kedélyeket.

Ezúttal nem azt ajánlotta fel, hogy majd a Fidesz rendbe teszi Pécset. Inkább azt bizonyította, hogy egyre közelebb 2022, és hogy vannak a pécsi politikának szereplői, akiknek semmi se drága.

Ha a kempinggel szemközti, 2017-ben felújított játszótér krétával összemázolt kerítésénél kell a pécsiek kedélyeit borzolni – aminek nyilván semmi köze nincs a kempinghez -, akkor az sem drága.

Hogy miért nem a kemping területén bizonygatta önnön fontosságát Kővári, arról sokat elárulnak az alábbi fotók:

 

Merthogy a kemping, amit a Fidesz-Kővári-Mihazánk trió foggal körömmel véd, ma így néz ki. Itt kellett volna pózolnia a valóságtól egyre messzebb sodródó ÖPE-vezérnek „Mentsük meg a patkánytanyát!” és „El a kezekkel a lepusztult betonroncsoktól!” feliratok mellett.

Ám ehelyett inkább a játszótér kerítése mellett tetszelgett:

 

Nem kell messzire menni a magyarázatért. Nem csak arról van szó, hogy az évek óta reménytelenül pusztuló kempingroncs megmentése mellett nehéz lenne kampányolni. Inkább arról, hogy a csótánytemető túl jól mintázza a Fidesz 10 éves dicstelen pécsi szereplését. A gazdátlanságot, a nemtörődömséget, a „jóvanazúgy” politikáját, amiben a pesti pártközpont mindig is előbbre való volt, mint a város és a pécsiek érdeke. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Szerző: Pécsi STOP