Szeretne vörös macskamedvét Pécsre? Itt a lehetőség segíteni

2020. június 4. 15:35 2020. jún. 4. 15:35

Közösségi gyűjtés indít a vörös pandák, avagy vörös macskamedvék kifutójának megépítéséért a Pécsi Állatkert, a cél 2 millió forint összegyűjtése.

A Pécsi Állatkert, Akvárium-Terrárium közleménye szerint idén ünneplik fennálásuknak a 60. évfordulóját (tavaly pedig az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének - EAZA - teljes jogú tagságát nyerték el), a jeles alkalomra pedig az év elején még nagyon készültek, ám a koronavírus-járvány miatti leállás alaposan átrendezte a tervet. A számításaik szerint a közel két és fél hónapos kényszerszünet 28 ezer látogatóval kevesebbet, és több tízmillió forintos bevételkiesést hozott nekik. 

Az intézmény több éve készül egy nagyon kedvelt faj, a vörös panda, vagy más néven a vörös macskamedve tartására, ám mivel veszélyeztetett a faj, ezért csak olyan intézmény fogadhatja őket, amely az EAZA teljes jogú tagja.

Vörös panda, avagy vörös macskamedve - Fotó: Pécsi Állatkert

Korábban már engedélyezték a megfelelő helyeken, hogy két nőstény érkezzen Pécsre, ha pedig sikeres a tartásuk, akkor hímek is jöhetnek a Pécsi Állatkertbe, és szaporítani is lehet őket.

A vörös pandák tartásához új kifutót tervezenek építeni, ami megfelel minden követelményeknek, ez azonban nettó 2 millió forintot jelent.

Vörös panda, avagy vörös macskamedve - Fotó: Pécsi Állatkert

Ezért a Tőkeportálon indítottak támogatói gyűjtés, a cél az, hogy 60 nap alatt összejüjjön a 2 millió forint.

A vörös panda tartásához az állatkert egy teljesen új, a faj és a látogatók szempontjából is megfelelő kifutót szeretne megépíteni, ez azonban nettó 2.000.000 forintos ráfordítást igényel.

A kampányt magánszemélyek és vállalkozások is támogathatják a https://tokeportal.hu/pecszoo oldalon, ahol a fotók és a kisfilm mellett, számos ajándékkal várják a támogatókat.

 
Forrás: Pécsi STOP