Szombaton derülhet ki hivatalosan, hogy ki lesz az ellenzék polgármesterjelöltje Pécsen

2019. június 6. 12:09 2019. jún. 6. 12:09

Mellár Tamás országgyűlési képviselő arról beszélt egy tévéműsorban, hogy Péterffy Attila lehet az ellenzék polgármesterjelöltje Pécsen. Lapunknak azt is elmondta a képviselő, valóban így lehet, de hivatalosan szombat reggel derülhet ki, ki indul a Mindenki Pécsért Egyesület képviseletében a polgármesteri pozícióért.

Szerda este az atv.hu műsorában volt vendég Mellár Tamás független országgyűlési képviselő, a Párbeszéd-frakció tagja, aki a Varga Mihály miniszter által bejelentett gazdasági csomagról beszélgetett.

A műsor végén előkerült a pécsi közös ellenzéki indulás és a közös polgármesterjelölt kérdése is. (Mint ismert, az ellenzéki pártok pécsi képviselői korábban arról egyeztek meg a Mellár Tamás által életre hívott Mindenki Pécsért Egyesülettel, hogy a képviselőjelöltek és a polgármesterjelölt az egyesület ernyője alatt fog indulni az őszi önkormányzati választáson.)

Mellár Tamás elmondta, hogy ugyan neki személyesen vannak fenntartásai Péterffy Attilával szemben, de mivel nem ő a Mindenki Pécsért Egyesület egyszemélyben, így ha Péterffy teljesíti azokat a feltételeket, amiket az egyesület szabott meg mindenkivel szemben, aki az egyesületben részt akar venni, és ha nincs más jelölt, márpedig nincs, mert más nem jelentkezett, akkor ő el fogja fogadni Péterffy jelöltségét.

"Ha nem is az én jelöltem, de a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltje lesz. Szerintem ez egy politikai konszenzus. Nekem ilyenkor meg kell tudnom haladni a saját maszek véleményemet

- fogalmazott a műsorban.

A Pécsi STOP megkereste az országgyűlési képviselőt a fejleményekkel kapcsolatban. Mellár Tamás annyit pontosított, hogy az egyesület június 7-ei dátumot adott meg korábban, addig lehet jelentkezni a képviselő- és polgármesterjelölteknek.

- A polgármesterjelöltségre megerősített információk szerint eddig egyetlen jelölt van, Péterffy Attila. Ha ő aláírja a nyilatkozatot, hogy hivatalos jelöltje lesz az egyesületnek (ezt a szándékát már korábban jelezte), és a másik követelmény - az előválasztás - nem teljesül másik jelentkező híján, akkor ő lesz a polgármesterjelölt

- magyarázta Mellár Tamás, és hozzátette, hivatalosan június 8-án reggel fogja bejelenteni a Mindenki Pécsért Egyesület, hogy ki lesz a polgármesterjelöltje.

Forrás: Pécsi STOP