Szorul a hurok: a villanyoszlopokon sem hirdethet az ellenzék Pécsett

2019. május 9. 12:59 2019. máj. 9. 12:59

Persze a Fidesz sem, de nekik ott vannak az óriásplakátok, a volt Simicska-, ma Mészáros-oszlopok és a printben főleg behozhatatlan médiaelőny.

A Pécsi STOP információi szerint Tóth Bertalan, az MSZP elnöke fordult Pécs jegyzőjéhez a választási plakátok ügyében. Ő Páva Zsolt fideszes polgármesterhez továbbította az ügyet, aki úgy döntött: nem járul hozzá választási plakátok elhelyezéséhez a város tulajdonában lévő villanyoszlopokon. Ez nyilván így lesz az őszi választások előtt is. Páva azzal érvelt, hogy csak az oszlopok 10%-a van a város tulajdonában, a többi az E.ON-é.

És akkor mi van – tehetné fel a kezét az egyszeri szavazópolgár, nem tesz oda se a kormánypárt, se az ellenzék, nem történt itt semmi.

Pedig de.

Meg kell nézni, hogy a pécsi óriásplakátok közül hányon villog a kormánypropaganda, és mennyi jut az ellenzéknek, és egyből világossá válik, hogy gyakorlatilag csak a Fidesz tud ezen a módon hirdetni.

Az egykori Simicska-, ma már Mészáros Lölő-oszlopokon sem az ellenzéki polgármesterjelölt(ek) arcát lehet majd nézegetni, ehhez sem fér kétség.

Aztán ott az E.ON, aminek a hirdetési helyeit az ESMA Reklám Zrt. kezeli, ami meg Garancsi István érdekeltségébe tartozik, aki meg Orbán köteles barátjáé. Amennyire mi tudjuk, megy is már a pingpong itt is, nem akarunk bélből jósolni, de sok ellenzéki plakát a pécsi oszlopok ezen 90-%án sem számítunk.

Nem baj, ott a kiegyensúlyozott önkormányzati média, ja nem, beleértve a minden háztartásba hetente bedobott üzenőfüzetet, amihez minden politikai erő egyformán hozzáfér, ha nem, a hasonlóan kiegyensúlyozott egyetlen megyei napilap, ja nem.

Szóval mindenkinek egyenlő esélyei vannak. Ja, nem.

Forrás: Barabás Béla