Sztriptízbárt üzemeltetett a pécsi fideszes

2023. október 27. 10:45 2023. okt. 27. 10:45

Nem először próbálja a pécsi Fidesz álcivilekkel becsapni, megtéveszteni a pécsieket. Erről korábban már több cikkünkben is írtunk, legutóbb akkor, amikor az október 17-ei pécsi közgyűlésen előadott, enyhén szólva nevetséges performanszukról rántottuk le a leplet és tártuk fel, hogy nem minden az, aminek látszik. A fideszes képviselők és a propagandamédiájuk úgy tálalta az esetet, mintha felháborodott pécsi civilek akcióztak volna, de gyorsan kiderült, hogy nagyon nem így van: fideszes aktivisták és párttagok előre kitervelt hangulatkeltéséről, próbálkozásáról volt szó.

 

 

Ahogy egy korábbi cikkünkben bemutattuk, a fideszes álcivilek szószólója Kálmáncsi Gyula volt, aki felszólalásában szinte szóról szóra felmondta a Fidesz és az ÖPE kampányszlogenjeit. A fideszes képviselők és propagandamédiájuk úgy tálalta ezt, mintha egy idős pécsi “civil" bácsi mondta volna el a helyiek véleményét.

 

Az esetről azonban gyorsan kiderült, hogy egy újabb fideszes hazugságról van szó: nemhogy köze nincs a civilséghez a fideszes propagandát felolvasó Kálmáncsi Gyulának, de konkrétan munkatársunknak elmondta telefonon, hogy fideszes párttag. Ráadásul az interneten nagyjából öt perc böngészés után fellelhető, hogy korábban a Fidesz-KDNP színeiben indult képviselőjelöltként a harkányi önkormányzati és a Baranya megyei választáson, sikertelenül.

Gyorsan kiderült az is, hogy bár a fideszes képviselők úgy próbálták meg tálalni az ügyet, mintha civil akcióról lenne szó, mégis pontosan tudták, hogy ez hazugság: a Fidesz Frakció minden tagjának ismerőse Facebookon Kálmáncsi Gyula.

 

Kapcsolódó: A pécsi Fidesz kudarcos próbálkozása: az örök vesztes álcivil és az eltitkolt baráti kör

De ez még nem minden: szerkesztőségünk olyan titkokra bukkant, amelyre még a legmerészebb álmainkban sem gondoltunk. 

Kiderült ugyanis, hogy a tiltakozók közül felszólaló, a pécsi fideszes propagandaoldalak által csak "idős bácsinak" titulált Kálmáncsi Gyula, nem más, mint egy harkányi sztriptízbár volt üzemeltetője. 

Egy harkányi olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy Kálmáncsi nemcsak fideszes körökben jártas, hanem „exkluzív, egzotikus hangulatú” szórakozóhely üzemeltetésében is, ami nem más, mint az egykori Blue Hawaii néven működő hely Harkányban.

Igen, jól olvassák: egy olyan “idős bácsi” próbálta meggyőzni a pécsieket egyszerű “civilségéről” és “felháborodottságáról”, aki a Fidesz párttagja, és aki korábban olyan helyet üzemeltetett, amit a Dunántúli Napló korabeli cikkében így jellemeztek: ,,a bár pultnál lévők bambuszkosarakban üldögélve nézhetik végig a go-go lányok erotikus műsorát.”

 

forrás: Dunántúli Napló, 1993. június 1.

 

De mi is az a go-go tánc? 

A Wikipédia szerint egy olyan erotikus tánc, amely során a hölgyek lengén öltözve, akár meztelenül táncolnak emelvényeken, kockákon vagy ketrecekben, a közönség felett. 

Az interneten megtalálható az is, hogy Kálmáncsi Gyula egy ilyen helynek, a harkányi Blue Hawaiinak volt az üzemeltetője a ’90-es években. Ezt munkatársunknak meg is erősítette telefonon a fideszes képviselők és propagandamédiájuk által civilként bemutatott korábbi Fidesz-KDNP-s képviselőjelölt. Megosztunk egy részletet az interjúból, melynek a későbbiekben egy részletesebb videót is szánunk a Facebook-oldalunkon. 

 

 

Ezután felmerül a kérdés (már, ha eddig még nem merült fel), hogy morálisan mennyire összeegyeztethető a Fidesz által oly hangosan hirdetett kereszténydemokrata, a családot mindenek elé helyező értékrenddel, hogy egy korábban ilyen ,,szórakozóhelyet” üzemeltető jelöltet indított a Fidesz több választáson. És ezek után még mepróbálják átverni a pécsieket is azzal, hogy ,,civilek” akcióznak a városházán.

Ahogy mondani szokták: nincs két Fidesz. Borkai Zsolt, Szájer József és Kaleta Gábor után szabadon.

Folytatjuk.

 

(Az indexkép csak illusztráció)

Szerző: A.Pécsi.Proli