Tavaly őszre ígérte Hoppál, de tovább csúszik az uránvárosi kisrendelő kialakítása

2019. április 24. 09:01 2019. ápr. 24. 09:01

A Közbeszerzési Értesítőben megjelentek szerint a 2016-ban az uránvárosi Kőrösi Csoma Sándor utcába megálmodott gyermekorvosi rendelő beruházása biztos csúszni fog, mert hogy a rendelkezésre álló forrásnál magasabb ajánlatok érkeztek be.

A napokban jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben az a hirdetmény, amely szerint eredménytelen lett az uránvárosi Kőrösi Csoma Sándor utcai, Mecsek Áruház mögött álló romos épületbe megálmodott gyermekorvosi és védőnői rendelők kialakítására kiírt közbeszerzés.

A hirdetmény szerint a két beérkezett árajánlat meghaladta a rendelő kialakítására szánt nettó 156,74 millió forintos anyagi fedezetet.

"Ajánlatkérő tájékoztatása szerint a különbözeti fedezet összege sem pályázaton belül, sem saját forrásból nem áll rendelkezésre" - olvasható a határozatban (az ajánlatkérő a pécsi önkormányzat amúgy.) A beruházásra két pécsi cég, a Kőház Építőipari és Beruházási Zrt., valamint a Szabadi és Társa Kereskedelmi és Építőipari Szolgáltató Kft. jelentkezett.

A Kőrösi Csoma Sándor utca 1/1 szám alatti épületben a tervek szerint három gyermekorvosi rendelő és 11 védőnői szolgálat kapott volna helyet, ehhez teljesen átépítenék az üresen álló egyemeletes épületet (fűtés-, villany- és egyéb rendszerek újjáépítése, nyílászárócsere, stb.). Az ingatlanban egy külön fertőző váróteris kialakítottak volna, de az akadálymentesítést is megoldották volna egy lift beépítésével.

Az ötlet még a 2016-os uránvárosi konzultáció után merült fel, abban az évben nyáron az önkormányzati lap arról számolt be, hogy 2017-ben akár már be is költözhetnek az orvosok és védőnők az ingatlanba.

2017. február elsején a bama.hu-n megjelent cikk szerint Hoppál Péter arról értekezett, hogy a rendelő 2018 őszére készülhet el.

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. honlapján található információk szerint a pécsi önkormányzat 2017. nyarán nyújtotta be az unió felé a pályázatot, a támogatási szerződést pedig 2017. októberének végén írták alá. A honlap szerint a projekt zárása 2019. szeptember 30. lenne, ám a Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény ezt a dátumot gyaníthatóan át fogja írni.

Forrás: Pécsi STOP