Tele puttony - tele tál: megtöltötték a rászorulók a Kossuth teret

2019. december 21. 16:17 2019. dec. 21. 16:17

Megtöltötték a pécsi Kossuth teret szombaton azok a rászorulók, akik a Baranya Megyei Szakszervezeti Akcióegység pártokkal és civil szervezetekkel kiegészült étel- és ajándékosztására érkeztek. Adományból pedig rengeteg volt: segítő szándékú emberek százai gondolták úgy, hogy egy kis kedvességgel próbálják könnyebbé tenni a nehéz sorsúak ünnepét.

A Tele puttony - tele tál néven futó karitatív akció kezdetekor, 11 órakor már mintegy félezer érdeklődőt számoltak, de később is érkeztek a térre - mondta lapunknak Benke Norbert, a Magyar Szakszervezeti Szövetség megyei titkára, BMSZA egyik főszervezője.

Karácsonyi étel- és ajándékosztás a Kossuth téren.

- Segítőkből sem volt hiány, nagyon adakozóak voltak az emberek, rengeteg összekészített ajándékcsomag várta a gyerekeket, sokszor új játékkal, látszott az embereken, vették a fáradtságot, hogy jó legyen az, amit adni szeretnének - fogalmazott Benke.

Karácsonyi étel- és ajándékosztás a Kossuth téren (fotó: Pécsma.hu)

"Kilenc éve csináljuk, de ez áttörés volt, vállalkozók, civil szervezetek név nélkül segítettek, emellett idén először előfordult, hogy a polgármester is kilátogatott a rendezvényre"

- tette hozzá.

A szakszervezeti vezető szerint 600 adag meleg étel (töltött káposzta, lecsó, lángos, minifánk) fogyott el, emellett rengeteg zsíros kenyérrel is várták a szervezők a rászorulókat. Az ételosztást a Mindenki Pécsért Egyesület szervezte, emellett külön standoknál várta a rászorulókat a Jobbik, a DK, a Párbeszéd, Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Vasas Szakszervezeti Szövetség is.

Karácsonyi étel- és ajándékosztás a Kossuth téren (fotó: Pécsma.hu)

Benke Norbert megköszönte a városnak és polgárainak az összefogást. Nem szégyen az, ha valaki szegény, azok, akik most adtak, nem azért adtak, mert adni kellett, hanem azért, mert szívből akartak segíteni - fűzte hozzá.

Karácsonyi étel- és ajándékosztás a Kossuth téren (fotó: Pécsma.hu)

Szerző: H. V.

Forrás: Pécsi STOP