Továbbra is megállíthatatlan a fideszes álhírgyár

2023. december 9. 00:18 2023. dec. 9. 00:18

Friss és tartalmas információkat osztott meg a Pécs Jövője Frakciószövetség. Persze könnyű válogatni a Fidesz médiájának dezinformációs tárházából. Most következik a frakciószövetség hivatalos közleménye.

Zakatol az álhírgyár

Nem csökken az álhír-ontás üteme a NER közpénzből finanszírozott helyi propagandájában, ezért ezúttal is összeszedtük, hogy az elmúlt hetekben milyen témákban tévesztették meg pécsi olvasóikat a pécsiek pénzéből is fenntartott kormánypropagandisták. Mutatjuk azt is, hogy a ferdítések helyett mi a valóság.

  • Láthatóan továbbra sem érti a témában folyamatosan nagyot, ugyanakkor valótlant állító NER, hogy a jelenlegi városvezetés eladósítás helyett éppen az előző, Fidesz-ÖPE városvezetés adósságát törleszti, és a fejlesztési hitelek megtérülésére és visszafizetésére külön hangsúlyt helyez. Úgy tűnik, újra és újra meg kell osztanunk az erről szóló összefoglalót.

  • Ami Mohácsnak a Duna-híd, az Pécsnek a focistadion: jobboldali választási lufi. Most éppen a kisebbik kormánypárt baranyai politikusa tett újabb ígéretet, amivel a kormányt dicsőíteni, a városvezetést pedig besározni igyekezett. Hasztalan, hiszen sokszor leírtuk már: a pécsi városvezetés nem ellenzi a pécsi stadion megépítését, de csak olyan beruházást fogad el, amely a pécsiek érdekeit tartja szem előtt és gazdasági értelemben is fenntartható.

  • Láthatóan irigyli a jelenlegi városvezetés pécsiekkel folytatott aktív társadalmi párbeszédét az ÖPE-frakcióvezetője, de lemásolni már nem sikerül neki. A Bóbita bábszínház-körüli sertepertéléséről ordít, hogy fogalma sincs, hogy kell bárkit is meghallgatni, pláne adni is a pécsiek véleményére. Pedig nem ördöglakat a dolog: a rövidesen elkészülő Misina Tetőpont kialakításával megmutattuk, hogyan kell a pécsiek ötletéből a pécsiek akarata szerint létrehozni egy középületet. 

  • Számos dolgot kikér magának a kisebbik NER-portál szerzője: egyebek között parasztvakítást, „elinflálódó” közügyeket, politikai pózolást és manipulációt – csoda is, hogy megjelenhetett a cikk éppen azon a bubimentes oldalon, ahol nagyüzemben végzik a közügyek bulvárosítását, széles teret adnak a politikai pózolásnak, miközben ezerrel megy a parasztvakítás és a manipuláció. És hogy mi akasztotta ki a potmétert? Hát az, hogy lakossági szavazás indult a Vásárcsarnok feliratáról és órájáról!

  • Fentiekhez képest fura módon éppen a politikai haszonszerzést hiányolja a megyei lap szerzője a patacsi tűzvészről írt cikkében. Szerinte nincs hír a károsultak megsegítéséről, pedig a valóság az, hogy az önkormányzat minden segítséget megadott az érintetteknek, amit kértek, és ami lehetséges volt, igaz, nem próbált politikai előnyt kovácsolni mások szerencsétlenségéből. 

  • Szépen felmondja a Fidesz-ÖPE mantráját a megyei lap szerzője, de ki kell őt ábrándítanunk: a pécsiek pontosan látják, hogy a jelenlegi városvezetés védi és fejleszti a zöldterületeket, és a pécsiek érdekét szolgáló fejlesztések kivitelezése során is kiemelt figyelmet fordít a természeti környezet megvédésére. Ahogy azt tette például a világörökségi negyed felújítása, vagy a Centrum-parkoló fáinak megmentése kapcsán. 

  • De ez sem elég a Fidesznek – ők az egész Mecseket nemzeti parkká alakítanák. Lelkük rajta, kár, hogy 2009 után tíz év városvezetés sem volt nekik elég ennek az ötletnek a megvalósításához. Ahogy az Európa Zöld Fővárosa projektjük is csak egy ráncos, hervadt lufi maradt, hiába fújták.

  • A megyei lap szerint az alpolgármester, a valóságban pedig a pécsiek nem találtak védendő helyi értéket az elmúlt évben. Érthetően fáj a kormánylap szerzőjének, hogy a Fidesz-szülött értéktár a lőtéri kutyát sem érdekli Pécsett, de ezért a vonatkozó felhívást többször közzétevő alpolgármestert hibáztatni azért elég gyerekes dac, lássuk be!

  • Pécsen csak káosz lehet a NER-univerzumban, úgyhogy az útfelújítások kapcsán múltidézéshez kellett fordulni a megyei lap hasábjain. Mivel az idei útfelújítások zöme már véget ért, és a legnagyobb fennakadást okozó lezárások is megszűntek, ezért újra a saját lábába lő a szerző, és a kormánypárt lapjában egy állami beruházás lassúságát és elhúzódását ostorozza. Ismerve a NER alacsony tolerancia-küszöbét a kritikákkal szemben, a helyében ezt nem tennénk, de ő tudja!

  • A megyei lap szerint díjbevétel-növekedés áll a parkoló-rendelet tervezett módosításának hátterében, a valóságban azonban a pécsiek igényeinek megfelelően, a lakók többségi kérésének megfelelően tervezi módosítani a parkolóövezeteket a városvezetés. Itt igazán jól látszik a szemléletbeli különbség: a NER csak a pécsiek pénzét látja, a városvezető frakciószövetség pedig a pécsiek igényeit.

 

Pécs Jövője Frakciószövetség