Túlórapénz és papír helyett pszichedelikus programokat villant a pécsi tankerület

2019. október 16. 16:34

 A nyomtatók még mindig hallgatnak a pécsi iskolák zömében, mert nincs bele papír, a túlórapénzt sem nagyon költik a tanárok, hasonló okok miatt. Ám helyette van műemlékvédelmi gyakszi, kapacitásfejlesztés, érzékenyítés, szemléletformálás és más igen hasznos holmi.

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay.com)

A pécsi tanárok továbbra sem kapják kézhez túlórapénzüket (ahogy nyilván a többiek sem), annak ellenére, hogy ezt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) ezt igen szépen kérte levelében.

Egy pécsi pedagógus arról panaszkodott, hogy emellett továbbra sem tudnak például nyomtatni, mert nincs elég papír.

Van viszont kreativitást, móka és kacagás. Olyan programokkal kedveskedik a tankerület tanároknak és diákoknak egyaránt, ami minden bizonnyal életre szóló élmény lesz majd mindenkinek.

Ki szeretne például a PTE és a baranyai katasztrófavédők közreműködésével megrendezendő "Műemlék 2019" elevezésű műemlékvédelmi gyakorlat, melynek fő célja a műemlékek megóvása, illetve mentési gyakorlat olyan katasztrófahelyzetben, ahol sérülhetnek ezek a felbecsülhetetlen értékeink.

Ám nem csak ezt mesélheti majd tanár és diák a fotöjben ülve az unokáknak, hogy milyen mesés élményt kaptak nyomtatópapír helyett hiszen máris itt a következő program: a Nemzeti Védelmi Szolgálat a KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító jelű, “Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében” című kiemelt projekt keretében – pedagógus-továbbképzési programot alapított, „Felkészítő kurzus az „Integritással kapcsolatos érzékenyítő iskolai program az általános és középiskolák számára” című szemléletformáló iskolai szakmai nap megtartásához” című, már nevében is ígéretes továbbképzése. Igaz, ezt elsősorban tankerületi és iskolai vezetőknek tartják, de hát ki fékezze meg a burjánzó korrupciót, ha nem éppen ők, nem igaz?

Már csak a tanárok túlórapénzét kellene előkeríteni a tanárok nagyobb arányú elszegényedésének megelőzése érdekében.

Forrás: Pécsi STOP