Újabb kétszázmillió feletti kedvezménycsomaggal segíti bérlőit a Pécsi Vagyonhasznosító

2021. február 25. 16:27 2021. feb. 25. 16:27

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. az új koronavírus első hulláma óta dolgozik azon, hogy lehetőségei szerint enyhítsen ingatlanai bérlői, a pécsi vállalkozások terhein. Így született meg 2020-ban két, összesen több mint 300 milliós kedvezménycsomag, amit idén egy harmadik, 225 millió forintos követ. A kedvezményeket a bérlőknek visszamenőlegesen 2021. február 1-jétől június 30-ig biztosítja a társaság. Ezzel Pécsett átlépte a félmilliárd forintos értéket a város vagyonhasznosító cége által a veszélyhelyzetben biztosított bérletidíj-kedvezmény- tudatja közleményében a PVh Zrt.

A Pécsi Vagyonhasznosító (PVh) Zrt., ahogyan a koronavírus okozta veszélyhelyzetben már több alkalommal is tette, folyamatosan nyomon követi a helyzet alakulását és szem előtt tartva a pécsi vállalkozások többségének nehéz helyzetét kedvezményeket nyújt számukra.

A társaság a mostani, harmadik kedvezménycsomaggal kifejezetten a kormányrendelettel nem érintett bérlői számára ad újabb, 10% és 80% közötti engedményeket. Ebben a kedvezménycsomagban a kiemelt támogatást a nonprofit szervezetek mellett azok kapják, akik a nyitvatartási idejük csökkentésére kényszerültek vagy akiknek a turizmus, az idegenforgalom, a belföldi és külföldi egyetemisták elmaradása miatt a forgalmuk csökkent, azaz jellemzően a belvárosi üzletek bérlői.

Az időintervallumában a kormányrendelethez igazodó, a rendelettel érintett kört jelentősen kibővítő legújabb kedvezményes díjkonstrukciós csomag összesen 923 bérlőt érint, 225 millió forint értékben.

Ugyan a bérlőkkel kötött szerződés lehetőséget ad rá, ám a szerződésben foglalt díjak esedékes indexálásától (fogyasztói árindexxel történő emelésétől) 2021-ben a veszélyhelyzet teljes idejére eltekintenek.

A fenti intézkedéseken túl a PVh továbbra is lehetőséget nyújt teljes bérlői körének fizetési határidő hosszabbításra, illetve részletfizetési megállapodásra, mellyel már sokan éltek is.

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. fenntartja és akkor is adja ezeket a kedvezményeket, ha június 30. előtt a kormány feloldaná a korlátozásokat, így segíti a helyi cégek talpra állását.

 

A bérlőknek semmi teendőjük nincs, a PVh minden kedvezményben érintett bérlőjét értesíti.