Uránbányával, téglaprogrammal kampányol az ÖPE

2014. július 17. 13:15 2014. júl. 17. 13:15

A Fideszről látványosan leváló Összefogást Pécsért Egyesület (ÖPE) ezúttal nyugati városrészi jelöltjeit és programját mutatta be, uránbányával, épületkorszerűsítéssel, magasházzal.Kővári János, az ÖPE elnöke az uránvárosi sajtótájékoztatón arról beszélt: a városrész legtöbb embert érintő problémáját talán a 40-60 éves épületek jelentik. Erre egy nem csak a paneleket érintő épületkorszerűsítési programot dolgoznak ki, amely valódi rezsicsökkentést hozhat, és akár 50-60 százalékos megtakarítást a fűtésben.
Fejleszteni kell Kővári szerint az egyetem körüli infrastruktúrát is, és alaposan meg kell gondolni az uránbánya ügyét is, amely éppen a nyugati városrészeket érinti leginkább. - Mi mindenkit tájékoztatnánk minden, a tervezett bányával kapcsolatos lépésről, és népszavazást sürgetünk, mielőtt megkezdődik a kivitelezés - így Kővári. - A volt uránbánya melletti vízbázist ma évente milliárdokért uránmentesítik, így mindenképpen meg kell fontolni a döntést.

B. Erdős Márta, az istenkúti-donátusi rész jelöltje magát nagycsaládos egyetemi oktatóként mutatta be. Véleménye szerint ha tesznek a területen a hiányos intézményrendszer fejlesztésére, akkor tesznek idősért, fiatalért, munkahelyekért és környezetvédelemért is.

Körmendy József a lakótelepi rész jelöltje, de Kővári reményei szerint a pécsi fogyatékkal élőket is képviseli majd. Ő a lakóépületek és közterületek mellett a Szivárvány gyermekház és a műjégpálya korszerűsítését szorgalmazza, valamint a csapadékvíz kellő elvezetését.

Utóbbi Fulmer Gábor ügyvéd körzetében, a Szigeti út-Bálics környékén is megoldandó probléma. Ő új aszfaltot húzna az utakra, és a PMFC pálya melletti parkolást is megoldaná.

Kővári zárásként szólt még a magasház kérdéséről. Szerinte nem a bontás lett volna az egyetlen megoldás, de ha már így alakul, kívánatosnak nevezte, hogy az egyetem és a klinika környékén legalább a hosszú évek óta gondot jelentő parkolást megoldja a város ősszel megújuló vezetése.

Forrás: Forrás: Pécsi Stop