Valakinek annyira elege lett a kutyásokból Kertvárosban, hogy levette a kutyafuttató kapuit

2020. szeptember 7. 12:57 2020. szept. 7. 12:57

Kertvárosban a Maléter Pál utcai kutyafuttatóról valaki leszerelte az ajtókat, és egy dörgedelmes levélben utasította rendre az állattartókat, mivel a kutyák kora reggel és késő este ugatnak, amivel akadályozzák a környéken lakók pihenését. A kapuk akkor kerülnek vissza a helyére a levél írója szerint, ha az üzenet eléri a célját.

Olvasónk, Norbert értesítette lapunkat arról, hogy Kertvárosban a Maléter Pál utcai kutyafuttatóról valaki leemelte a kapukat (ami nélkül a kutyafuttató használhatatlan, mert a kutyák így nincsenek egy helyre bezárva - a szerk.), és egy levelet is hagyott. 

A levélben (lásd a fotót) az írója azzal magyarázta tettét, hogy a kutyák kora reggel és este 10 után is hangosan ugatnak, amivel zavarják a környéken lakók pihenését. 

"Mivel sem a BIOKOM, sem a közterület-felügyelet nem hajlandó lépést tenni az ügyben, így jelzés értékkel szakszerűen eltávolítottam a kutyafuttató ajtajait"

- áll a levélben. 

A levél - Fotó: Pécsi STOP/Olvasói fotó

A levélíró szerint nem célja a rongálás, hanem a figyelem felkeltése, ezért ha a zavaró tényezők megszűnnek, akkor szeptember 10-én visszahelyezi a kutyafuttató ajtajait a helyére. 

A kutya sem érti a helyzetet - Fotó: Pécsi STOP/Olvasói Fotó

A kutyafuttatót még civil összefogással építtette meg 2013. áprilisában, az anyagköltségre szánt pénzt 2012-ben nyerte el a Mosolymanó Egyesület. A kutyafuttató kialakításában a Kulturált Állattartásért és a Tiszta Környezetért Civil Társaság (KÁTKE) is részt vett, a Biokom és a Tettye Forrásház Zrt. pedig a kerítésállításnál és a betonozásnál segédkezett - írtuk korábbi cikkünkben.

A kutyafuttató létesítése kapcsán anno lapunknak a két egyesület vezetője elmondta, nagy igény volt már egy elkerített részre, mert sok súrlódás volt a kutyatartók és a lakosok között, de remélték, hogy a kutyafuttató megépítése csökkenteni fogja a szakadékot a két csoport között.

 

Címlapkép: Pécsi STOP/Olvasói fotó

Forrás: Pécsi STOP