Videó: Elállta az utat, majd hívta a fiait is balhézni a pécsi férfi

2021. január 27. 12:20 2021. jan. 27. 12:20

A Pécsi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat négy férfival szemben, akik erőszakkal vetettek véget közlekedési vitájuknak. 2020 májusában a vádlottak egyike úgy parkolt le egy pécsi szervizúton, hogy elállta az utat.

A vádirat alapján amikor a sértett a kocsihoz ért, nem tudott elhaladni mellette, ezért megkérte a vádlottat, hogy autójával álljon el.

Ekkor szóváltás alakult ki köztük, kiabáltak egymással, majd a szabálytalanul parkoló autós egy járóbotot vett ki a kocsijából, azzal indult az autójában ülő férfi felé. Erre a sértett kiszállt, a vádlott pedig telefonon értesítette fiait, hogy jöjjenek a helyszínre és segítsenek neki.

 

 

A hívást követően is tovább folytatódott a vita a két férfi között, melynek során a sértett többször kérte a szabálytalanul parkoló vádlottat, hogy álljon el az autójával, aki erre nem volt hajlandó.

Néhány perccel később megjelentek a segítséget kérő férfi fiai is a helyszínen. Ezután a négy vádlott támadólag megindult a sértett gépkocsija felé, miközben folyamatosan szidalmazták a sértettet.

A gépkocsinál a vádlottak egyike megütötte az autó szélvédőjét, ami ettől berepedt. A sértett ezt látva, elkezdett kiabálni a vádlottakkal, akik ezután ismét támadólag léptek fel vele szemben, miközben az egyikük több alkalommal ököllel megütötte a sértett fejét.

Az elkövetők cselekménye a csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megállapítására alkalmas.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség