Vitára hívták Várit - de vajon beleállt?

2019. szeptember 13. 16:01 2019. szept. 13. 16:01

A Szabad Pécs bevállalta, hogy megszervez és megrendez egy vitát a pécsi polgármesterjelöltek között, a felkérésre azonban állításuk szerint Vári Attila fideszes aspiráns semmit nem válaszolt. 

A Szabad Pécs cikke szerint hiába keresték meg Vári Attila Fidesz-KDNP-ÖPE triumvirátus pécsi polgármesterjelöltjét, hogy részt venne-e egy polgármesterjelölti vitán, az aspiráns a megadott határidőig nem válaszolt nekik. 

A cikk szerint a vita amúgy mindenki számára nyilvános lenne, a témákat legalább egy héttel előre megkapná minden jelölt, moderálva lenne. A vitát a lap élőben tervezi közvetíteni a Facebookon, de más helyi és országos sajtótermékeknek is megadja ezt a lehetőséget, valamint más helyi média képviselői is kérdezhetnek a jelöltektől, ezeket a kérdéseket előre begyűjtenék és továbbítanák az aspiránsoknak. 

A vita 90+30 percig tartana, minden résztvevő másodpercre pontosan ugyanannyi időkerettel bírna. 

A lap szerint Várinak nyolc különböző időpontot javasoltak szeptember 19. és október 10. között, mindegyik javasolt napon 18 órai kezdést irányoztak el. Azt a lehetőséget is nyitva hagyták, hogy ha Várinak nem jók az időpontok, akkor választhatott volna egy másikat. 

Forrás: Pécsi STOP/Szabad Pécs