Zivataros hétkezdés várható, kiadták a figyelmeztetést

2020. május 24. 11:37 2020. máj. 24. 11:37

Az ország összes megyéjére figyelmeztetést adott ki hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat, ugyanis a jelek szerint sokfelé zivatarosan indulhat a május utolsó hete. A szél minden nap élénk lehet, és a hosszú nadrágot is el fogjuk állni.

Hétfőn a több-kevesebb napsütés mellett gyakorta megnövekszik a felhőzet, és többfelé várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél napközben ismét nagy területen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű. A várható zivatarok miatt az összes megyére figyelmeztetést adtak ki:

Forrás: met.hu

Kedden a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, amelyből több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Az északias szelet többfelé kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

Szerdán a kevés fátyol-, valamint a változó mennyiségű gomolyfelhőzet mellett többórás napsütésre számíthatunk. Helyenként alakulhat ki kisebb zápor, esetleg zivatar. Az északkeleti, északi szelet a Dunántúlon néhol még erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.

Csütörtökön az előrejelzés szerint északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de főként a keleti tájakon még több órára kisüt a nap. Elsősorban a Dunántúlon lehet számítani záporok kialakulására, esetleg zivatar is előfordulhat. Az északi szél több helyen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű, elszórtan alakulhat ki záporeső, egy-egy zivatar is előfordulhat. Az északi szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

Forrás: met.hu