A 10. győzelem is meg van a PVSK-VEOLIA kosarasainak

2023. november 27. 13:08 2023. nov. 27. 13:08

Az első félidőben még a hazaiak vezettek remek védekezésüknek köszönhetően. A PVSK nehezen tudta feltörni a BKG védekezését, de szinte az egész meccsen át bemutatott remek védekezésüknek köszönhetően behúzták tizedik győzelmüket is a pécsi fiúk a férfi kosárlabda bajnokság NB I.B Piros csoportjában.

BKG PRIMA AKADÉMIA–PVSK-VEOLIA 65-75

(25-20, 11-12, 17-26, 12-17)

 

A PVSK háza táján tudták jól, hogy a BKG elleni, idegenbeli bajnoki a szezon eddigi legnehezebb összecsapása lesz, és az első félidőben ízelítőt is kaptak abból, hogy miért. A BKG nagyon kemény ellenfélnek bizonyult, az első negyedben ráadásul jobban is ültek a dobásai, mint a vendégekenek. Az első perceket leszámítva vezetett is a hazai gárda. A pécsiek pedig futottak az eredmény után, igaz nagy különbség nem alakult ki a két csapat között. Tíz perc után az világos volt, javulnia kell a dobásban Biró Olivéreknek.

A második negyedre nem javult, sőt valójában alig-alig tudtak betalálni, ugyanakkor védekezésben olyat mutattak, amire bárki csettinthetett volna egyet. Szinte nem hagyták levegőhöz jutni ellenfelüket, aminek köszönhetően könnyen fordíthattak is volna. Azonban a rossz dobóforma miatt a nagyszünethez érve is még a BKG-nál volt az előny.

A harmadik negyed meghozta a vendégek számára várva várt javulást támadásban. Gyorsan, ötletesen játszottak, és az addig haloványabb Plézer is elkezdte dobálni a pontokat. Mokánszki is csatlakozott hozzá, a pécsi gyűrű közelében pedig ott folytatták, ahol az első félidő végén abbahagyták. A kiváló védekezés, és a ponterős támadójáték eredményeként a negyed végére már megvolt a vezetés is, így úgy mehetettek neki a záró tíz percnek, hogy a saját kezükben volt a sorsuk.

Már nem csak tartotta a VELOLIA a 4-5 pontos vezetést, de szép lassan növelték is azt. A Halász helyére visszatérő Micsovics ráadásul pluszt hozott a játékukba, így a hajrához érve már volt, hogy 14 ponttal is vezettekSrecko tanitványai. A védekezésben nem nagyon talált rajtuk fogást a BKG, így behúzták a tizedik győzelmet is.


BKG Prima Akadémia: Nagy Benedek 13/9, Nagy Botond 20/6, Büki 5/3, Newman 11, Nshimba 4. Cs.: Edelényi, Bartos, Szeleczki 5, Halász 7/3.

Edző: Dr. Nagy Ákos

PVSK-Veolia: Micsovics 9, Németh A. 7/3, Frank 3/3, Antóni 11/6, Horti 6. Cs.: Plézer 9/3, Halász, Mokánszki 10, Molnár M. 6/3, Bíró O. 14, Harka.

Edző: Srecko Sekolovic

 

Szerző: Szabó Ferenc