A 90 dobott pont kevés volt az NKA Pécs kosarasai számára a sikerhez

2024. február 12. 20:32 2024. feb. 12. 20:32

Jól kezdtek a pécsi akadémisták Székesfehérváron, az NB I-es férfikosárlabda bajnoki mérkőzésen. A 20. fordulóban lejátszott mérkőzésen a távoli dobások domináltak. A hazaiak 19, a vendégek 14 alkalommal szórták triplát az ellenfelük zsákjába.

Mindkét oldalon a pályára lépő idegenlégiósok látványosan és eredményesen játszottak. Hiába taktikáztak az edzők, zárásokkal próbálták elzárni az utat a gyűrű közelében. A magas emberek szórták a pontokat. Jó volt nézni, hogy Durmo mérkőzésről mérkőzésre a csapat egyik legjobbja sok szerzett ponttal, de a lepattanók szerzésében is remekel.

Fehérvár: CHAMBERS 20/12, Kass 9/9, Barnett 12/12, Philmore 10/6, DICKEY 21/3. Csere: VOJVODA 20/9, Takács Milán 6/6, Balogh 3/3, Takács Martin. Vezetőedző: Alejandro Zubillaga Jimenez.
 

NKA Pécs: Nikolic 11/6, Lados 10/6, MANJGAFIC 18/15, Scherer 10/6, DURMO 20/3. Csere: WALKER 18/6, Kerpel-Fronius 1, Benke 2, Herger. Megbízott edző: Csirke Ferenc.

 

 

Alba Fehérvár–NKA Universitas Pécs 101–90

(21–26,32–24,29–20,19–20)
 

Jandro Zubillaga, az ALBA vezetőedzője: Az első negyedben nagyon sok hárompontost kaptunk, és nagyon sok tiszta dobást engedélyeztünk ellenfelünknek. Tisztában voltunk azzal, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de sikerült a második negyedtől kezdve feljavulni védekezésben és támadásban is A harmadik negyedben pedig már abszolút tudtunk fókuszálni. A mérkőzésen 28 asszisztja volt a csapatnak, illetve megfelelő számban szereztük a támadó és a védő lepattanókat is, valamint 20 hárompontost dobtunk. Nagyon örülök a győzelemnek és nagyon meg vagyok elégedve a csapat teljesítményével, küzdöttünk, harcoltunk végig.

Csirke Ferenc, az NKA megbízott edzője: A 22.- 23. perctől fölénk kerekedett az Alba, és abban a pár percben nagyon gyorsan átrohantak rajtunk, és megnőtt a különbség. Volt azonban tartásunk, visszajöttünk a meccsbe. Nem hiszem, hogy sok mérkőzés van a bajnokságban, amikor 20 hárompontost dob egy csapat, és ez nem mindig a védekezésünk hibája volt. Próbáltuk megakadályozni, hogy Dickey leválásból dobjon pontot, vagy Vojvoda és Chambers ne nagyon jusson be a büntetőterületen belülre, de extrán dobtak valamennyien. Dobtunk 90 pontot, és ennek ellenére nem volt esélyünk, ez egy különleges, extra mérkőzés volt az Alba részéről.

 

Takács Milán, az ALBA játékosa: A Körmend elleni vereséget követően mindenképpen szerettünk volna előre lépni mind támadásban, mind védekezésben. Úgy gondolom ez sikerült. Nagyon nehéz meccsre számítottunk a Pécs ellen, annak ellenére, hogy újonc csapat jól teljesítenek a bajnokságban. Az első félidőben is megmutatták ezt, jó százalékkal dobták a triplákat. Az első két negyed igazi ki-ki mérkőzést hozott, a szünet után azonban feljavult a védekezésünk, és fokozatosan kiépítettünk egy 10-15 pontos előnyt, melynek köszönhető meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

Lados Erik, az NKA játékosa: Volt egy nagyobb előnyünk, amit nem tudtunk kihasználni az első félidőben, de büszke vagyok az egész csapatra, küzdöttünk végig. Az utolsó három percben 10 pont körül voltunk, el kell ismerni azonban, hogy jobb volt a Fehérvár, készülünk meg kell vernünk a Honvédot.

 

Szerző: Szabó Ferenc